Barcelona zakončila skupinu výhrou nad Rubinem

Barcelonská radost. (© as.com)

Barcelona i s týmem plným náhradníků zvládla poslední zápas základní skupiny Ligy mistrů vítězně.

Rubin Kazaň nespáchal sebevraždu a zvolil ryze defenzivní pojetí hry, čímž ale zbabral a zničil devadesát minut fotbalovým fajnšmekrům, kteří buďto nemohli přepnout, anebo se chtěli pranýřovat nad fotbalovou zkázou a utrpením. Předloňský ruský šampión se o postup s Kodaní ani nerval, ač to měl v duelu s Barcelonou těžké.

Nebuďme však při hodnocení utkání přílišně úzkoprsí. Barcelona nastoupila v okrojované sestavě plné mladíků, kteří se v Segundě Division s rozestavením 6-3-...0 nesetkávají, a tak proti němu nedokáží účinně čelit, rozebrat ho a způsobit svým fanouškům neopakovatelnou několikanásobnou radost.

Sergej Ryzhikov si v utkání moc nezachytal, přičemž se drtivá většina míčů stále hledá za branami stadionu. Cestu do sítě si našla pouze dvojice střel vyslaných premiérovými střelci. Po bezgólovém prvním dějství se záhy po přestávce prosadil stoper Fontás, na kterého dvaaosmdesáté minutě navázal zraněného Jeffrena střídající Víctor Vázquez.

V prvním dějství stojí za zmínku snad jen zajímavá střela Gökdenize v pětadvacáté minutě pohotově lapena Pintem, který si od té doby v podstatě nesáhl na mičudu. Tu se snažil záhy dopravit do branky Thiago, ale střela mu nesedla. Tento kratičký odstaveček velice obsáhle a podrobně hodnotí první poločas...

Druhé utkání začalo nadějně, neboť se již v jednapadesáté minutě velice šťastně prosadil stoper Fontás po příhře relativně nejaktivnějšího ofenzivního hráče Barcelony Thiaga. K brance mu dopomohl výraznou tečí rukou Vitalij Kaleshin.

Fanoušky posléze alespoň trošku rozehřál Lionel Messi, který v několika individuálních akcích ukázal, že je na jiné úrovni, než drtivá většina hráčů na hřišti, ne-li všichni, ačkoliv pochybuji o Messiho brankářských kvalitách. Právě Messi zaznamenal v pětašedesáté minutě první pokus, který mířil půldruhého metru vedle. Posléze téměř do stejného prostoru poslal střelu po Mascheranově patičce. Ve dvaaosmdesáté minutě se prosadil po výborné kolmici Adriana Víctor Vázquez, který dlouho neváhal a z dvaceti metrů překonal mírně vyběhnuvšího Ryzhikova. V závěru se Messi přiblížil k pravé tyči, kterou před tím dvěma pokusy minul, ale i tentokrát se mezi tři tyče nevešel.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace