Barcelona získala 22. ligový titul

Barcelona je podvaadvacáté mistrem (© fcbarcelona.cat)

Fotbalisté Barcelony se po roční odmlce vracejí na španělský fotbalový trůn. Katalánský klub získal 22. ligový titul.

Pomohlo mu k tomu zaváhání Realu Madrid na hřišti Espanyolu. Výsledek 1-1 znamená, že Bílý balet už nemá šance odvěkého rivala v tabulce předběhnout. Do zítřejšího utkání v Madridu proti Atléticu tak Barcelona vyběhne na trávník jako šampion.

Pod dvaadvacátý ligový titul, který Barcelona vyhrála stylem start - cíl, neboť byla v čele tabulky od prvního do posledního kola, se nejvíce podepsal Lionel Messi, autor 46 branek. Trofej však bude věnována zejména Éricu Abidalovi a Titu Vilanovovi, kteří bojovali nejen na fotbalovém bitevním poli, ale také se zákeřnými nemocemi. Pro Vilanovu je to první trofej poté, co před letošní sezónou nahradil ve funkci Pepa Guardiolu.

Barcelona vyhrála Primera División počtvrté za posledních pět let. Cestou za letošním triumfem vydláždila několika rekordy. Katalánci předvedli nejlepší první polovinu soutěže v historii, když nasbírali 55 bodů z 57 možných. Zároveň stále mají šanci vyrovnat loňský počin Realu Madrid v podobě rekordního počtu 100 bodů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace