Barcelonu nezastavila ani Benfica

Barcelona slaví další tři body (© marca.es)

Barcelona zvládla vítězně i druhý zápas základní skupiny Ligy mistrů, když na půdě Benficy vyhrála 2-0.

Katalánci tak potvrdili, že jsou v úvodu nového ročníku ve skvělé formě. Na půdě Benficy přitom dosud nikdy neskórovali, přestože zde hráli v sezónách 1991/1992 a 2005/2006, tedy paradoxně v letech, kdy zvedli nad hlavu ušatý pohár.

Výhra Barcelony díky brankám Alexise Sánchez a Cesca je zasloužená, neboť Vilanovův tým se prezentoval velmi dobrým výkonem a byl nebezpečnější, přesto má zápas poněkud hořkou příchuť. A to hned ze dvou důvodů. Tím prvním je vyloučení Sergia Busquetse v samotném závěru, tím druhým a výrazně bolestivějším pak zranění Carlese Puyola.

Málokdo čekal, že kapitán Barcelony dnes nastoupí v základní sestavě, neboť byl ještě před pár dny na marodce. A nyní se na ní vrátí, možná na dlouho. Při nešťastném pádu si totiž poranil ruku, která se mu pod tělem nepřirozeně zkroutila. Hrůzostrašně vypadající zranění může znamenat dlouhou absenci...

Ale k příjemnější stránce lisabonského střetnutí. Lionel Messi se podepsal pod obě branky, a to jako přihrávající. V samotném úvodu vyzval ke skórování Alexise Sáncheze, Chilan tak prolomil své letošní střelecké trápení. Nedlouho po poločasovém příchodu ze šaten prozměnu nabídl Messi gólovku Cescovi, jenž nepohrdl.

Obrana Blaugranas nebyla stoprocentní, její nedůraz musel několikrát napravovat Víctor Valdés. Zejména zákroky proti Brunu Césarovi a Limovi byli prvotřídní. Na opačném konci hřiště bylo rušno podstatně častěji, nakonec se však hosté museli spokojit "pouze" se dvěma góly, neboť koncovka nebyla stoprocentní.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace