Bartomeu: Někdo chce vytvořit silný tým otevřením peněženky, to my neděláme

Josep Maria Bartomeu (© marca.es)

Prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu promluvil v rozhovoru pro Catalunya Radio o uplynulé sezóně i poblázněném přestupovém trhu.

První muž Katalánců obhajoval drahé nákupy Dembélého či Coutinha, podle něj si je Barcelona může dovolit: "Barça patří mezi dva tři kluby světa s nejvyššími příjmy, proto si může dovolit přestupy, které letos udělala. Možná působí přestupové částky jako přehnané, ale to je tím, že se fotbal zbláznil. Nikoho by nenapadlo, že by nějaký klub zaplatil za hráče 222 milionů eur. Někdo přijde do fotbalu a chce vytvořit silný tým otevřením peněženky, ale to my neděláme."

Bartomeu se také vrátil k vyřazení z Ligy mistrů, s níž se Barcelona rozloučila už ve čtvrtfinále, když AS Řím v odvetě smazal třígólové manko z Camp Nou: "Po tom, co se stalo v Říme, jsme měli chuť vše rozbít. To je normální. Celkově ale můžeme sezónu hodnotit jako skvělou. Dal bych jí devět bodů z deseti. Na deset to nebylo. Získali jsme doblete (vítězství v lize a domácím poháru), což bychom si měli užívat."

Pětapadesátiletý činovník také naznačil, že by v příštím roce mohl první tým více využívat odchovance z rezervy: "Pro rezervu je velmi těžké, aby se udržela v Segundě. Béčko Sevilly sestoupilo, my máme nejmladší kádr v soutěži, uvidíme, jestli se nám podaří se zachránit. Valverde už řekl, že pro příští sezónu chce mít užší kádr, aby mohl více využívat fotbalisty z rezervy."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace