Baskičtí trenéři se před nedělními derby sešli na společné večeři

Přátelská večeře baskických trenérů (© marca.es)

V Baskicku je fotbal vnímán odlišně - solidárněji - než v ostatních regionech Španělska, což potvrdili trenéři Athleticu, Osasuny, Eibaru a Alavésu.

Gaizka Garitano, Jagoba Arrasate, José Luis Mendilibar a Asier Garitano totiž využili programu čtrnáctého kola, jehož součástí jsou derby Osasuna - Athletic a Eibar - Alavés, aby se v pátek sešli na společné večeři, na níž šla rivalita stranou.

Před velkými zápasy obvykle bývá patrné napětí, celá čtveřice koučů se však na večeři v uvolněné atmosféře dobře bavila, a to ani ne 48 hodin před výkopem. Jejich kolega Imanol Alguacil se nemohl dostavit, neboť se svým Realem Sociedad už byl v Madridu, kde se dnes postaví Realu.

Že je pětice baskických klubů v souladu, se ukázalo už před sezónou, kdy se prezidenti dohodli na jednotném vstupném 25 eur do hostujícího sektoru ve vzájemných zápasech (ve Španělsku jde o třaskavé téma, celá řada klubů totiž nasazuje pro hostující příznivce velmi vysoké ceny vstupného). Levante, Valencia a Villarreal, celky z Valencie, se inspirovaly a v uplynulém týdnu oznámily identický pakt.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace