Bayern dál loví ve vodách Barcelony

Ansu Fati

Bavorský klub se zaměřil na Ansu Fatiho, mladého útočníka by rád ulovil na to, že v Barceloně nehraje. Přemluví jej do léta k přestupu? V minulosti se Bayern zajímal o Perdiho, Gaviho a Frenkieho de Jonga. Neúspěšně. Zavděk proto vzal alespoň talentovaným mladíkem Adamem Aznouem, kterého přivedl před sezónou do juniorského týmu.

Bayern Mnichov je Barcelonou posedlý. Přestože v posledních sezónách ve vzájemných soubojích na evropském kolbišti katalánský klub jasně válcuje, v zákulisí pokukuje po jeho hráčích. Nejnovějším cílem Bayernu je Ansu Fati. Bundesligový klub chce využít toho, že mladý útočník s africkými kořeny v Barceloně nenastupuje. Bude se tak pokoušet jej přemluvit, aby v létě souhlasil s přestupem, i když bude muset předběhnut konkurenci anglických klubů.

Situace Ansu Fatiho nezůstává v evropském fotbale bez povšimnutí. O dvacetiletého útočníka projevilo zájem sedm klubů, v první řadě zmíněný Bayern. Žádnou konkrétní nabídku ještě nepodal, ale dá se to očekávat. Produkt mládežnické akademie letos nastoupil jen do sedmi z devatenácti zápasů španělské ligy a většímu vytížení pomohla pouze Lewandowského třízápasová stopka. Ve středu proti Betisu se ale na pravém křídle objevil Rafinha, a je pravděpodobné, že bude Brazilec v základní sestavě i v neděli večer. Ansu Fati ale není jediným hráčem, kterého Bayern v posledních letech sledoval. Právě naopak.

Po slavném lisabonském čtvrtfinále, ve kterém Bayern Barcelonu pokořil vysoko 2:8, nabídl německý klub 40 milionů eur za Pedriho, protože si byl vědom toho, jaký má hráč velký potenciál. Kromě Pedriho se v létě snažil přesvědčit Bayern také Gaviho. Chtěl využít situace, kdy mladý hráč neměl s Barcelonou podepsanou novou smlouvu a nabídl 50 milionů eur na pokrytí výstupní klauzule. Sevillský rodák ale Barceloně zůstal věrný a v září prodloužil kontrakt do června 2026 s novou výpovědní klauzulí ve výši jedné miliardy eur.

V létě nebyl Gavi jediným hráčem, po kterém by Bayern toužil. Zájem se soustředil také na nizozemského záložníka Frenkieho de Jonga, protože věděl, že je hráč na prodej a klub jednal vehementně s Manchesterem United o přestupu. Ale přestože Rudí ďáblové za něj nabízeli 70 milionů eur, na přestup nedošlo. Tím spíše měl menší šanci Bayern, který chtěl hráče získat na hostování.

Krátce poté, co Barcelona v létě ulovila Roberta Lewandowského za 45 milionů eur, „pomstil“ se bavorský klub tím, že z juniorského týmu přetáhl Adama Aznoua, který se po výborných výkonech v mládežnickém týmu Bayernu začíná prosazovat do prvního týmu a v utkání proti Wolfsburgu by měl doplnit hráče áčka.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace