Bayern přejel Barcelonu a je blízko finále Ligy mistrů

Bayern Barcelonu doslova přejel (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony utrpěli v prvním semifinálovém utkání proti Bayernu Mnichov debakl, když v Mnichově prohráli 0-4.

Základní sestavy žádné velké překvapení nepřinesly, v dresu Barcelony nechyběl na hřišti od první minuty ani Lionel Messi. Argentinec musel krátce po úvodním výkopu sledovat šanci Robbena, proti jehož ráně se dobře postavil Víctor Valdés.

V pětadvacáté minutě se poprvé měnilo skóre. Dante hlavou sklepl balón Müllerovi, jehož hlavička znamenala vedení pro domácí. Barcelona poprvé zahrozila až po půlhodině, ale na Pedrův nebezpečný centr Messi kvůli obrannému zákroku Danteho nedosáhl. Bayern byl i nadále lepším týmem, po ruce Pedra se zřejmě měla kopat penalta, píšťalka rozhodčího však zůstala stejně jako v případě podobného prohřešku Piquého němá.

Ani druhý poločas nezačal pro Barcelonu dobře. Mario Gómez ze situace, která mohla být offsidová, rozvlnil síť po rohovém kopu podruhé, Víctor Valdés byl bezmocný. Müller následně pálil z hranice vápna vedle. Ribéry v další příležitosti poslal balón mimo tři tyče.

Bayern byl i nadále jasně lepším týmem, Robben hlavičkoval po standardce nepřesně. V 69. minutě mohl snížit Bartra, pálil ovšem jen do náruče Neuera. Nedlouho na to předvedl Robben skvělou individuální akci i přesné zakončení, Bayern vedl 3-0. Barcelona se dožadovala odpískání nedovoleného bránění Müllera na Jordi Albu, asbitr ale sporný moment jako faul neposoudil, gól platil.

Bartra se čtvrthodiny před koncem ocitl sám před Neuerem, avšak z otočky vypálil zbrkle nad. Naděje hostů podržel Víctor Valdés skvělým zákrokem proti samostatnému úniku Müllera. O chvíli později ho už ale stejný hráč po povedené týmové souhře překonal.

V závěru si koledoval o červenou kartu Jordi Alba, když vhodil míč do tváře Robbenovi, za což obdržel jen žluté napomenutí. Barcelona po velmi slabém výkonu utrpěla debakl 0-4 a sen o finále Ligy mistrů se jí před odvetou hodně vzdálil, neboť Bayern byl po všech směrem lepším mužstvem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace