Bellingham opět zářil a španělská média mu přisuzují vítězství v anketě Zlatý míč

Jude Bellingham slaví branku v síti Neapole

Letos Zlatý míč anglickému útočníkovi necinkne, ale v příštím ročníku prestižní ankety španělská média přisuzují vítězství Jude Bellinghamovi. Talent, jakým se projevuje už od dob svého působení v Dortmundu, se rodí jednou za desetiletí. Přechod do Realu Madrid navíc pro Bellinghama nebyl žádným problémem a dvacetiletý hráč si okamžitě podmanil tým, ligovou soutěž a nyní i pohárovou Evropu.

Skutečný fenomén. Jeden z těch, co se rodí jednou za dvacet let a pro které žádný atribut není dostatečně výstižný. Jude Bellingham si ve dvaceti letech omotal kolem prstu Real Madrid, sotva čtyři měsíce poté, co do královského klubu dorazil. Aniž by potřeboval jakékoli období na adaptaci, aniž by trpěl tím, že v týmu jsou hvězdy typu Kroos, Modrič nebo Valverde.

Tíha odpovědnosti, kterou na bedrech nese Jude Bellingham, by pro kdejakého dvacátníka byla přílišná. Ve španělské lize ale po trémě ani vidu a v Lize mistrů jakbysmet. Anglický útočník, který v létě přestoupil z Borussie Dortmund, vytáhl z klobouku další představení hodné potlesku ve stoje. Asistence u vyrovnávacího gólu Vinicia a především branka na 1:2.

Bellinghamova branka do sítě Neapole je osmým přesným zásahem v devíti utkáních. Působivá čísla na talentovaného hráče, který se v týmu dokázal prosadit na pozici ofenzivního záložníka stejně dobře jako na hrotu a fanouškům nechal okamžitě zapomenout na Karima Benzemu. Takovou premiérovou sezónu v dresu Merengues nezažil ani Cristiano Ronaldo.

Letos už na Zlatý míč Jude Bellingham nedosáhne, přestože je na užším seznamu finalistů. Je to ale jen otázka času, kdy v Paříži dosedne na trůn. Zlatý míč je mu souzen, možná už v příštím roce. Třiadvacet let po Michaelu Owenovi, posledním Angličanovi, který prestižní anketu vyhrál.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace