Benzema napodobuje Cristiana Ronalda. Nejlepší francouzský útočník všech dob, klaní se mu Zidane

Karim Benzema (© as.com)

Karim Benzema pokračuje ve velmi dobré formě a svými góly táhne Real Madrid.

Pro Bílý balet je v jedné statistice dokonce důležitější, než ve své době Cristiano Ronaldo. Portugalská superstar vstřelila v první etapě Zinédina Zidana na lavičce 28 procent všech gólů týmu (112 z 393), zatímco Benzema od návratu svého krajana na pozici kouče ještě o procento více - 29 (44 ze 148).

Benzema, jenž se navíc zapsal do klubové historie jako cizinec s nejvíce starty, když s 529 soutěžními střetnutími překonal legendárního brazilského obránce Roberta Carlose (527), nemá v týmu konkurenta, v éře Cristiana Ronalda střílel Real Madrid průměrně 2,8 branek za zápas, zatímco po odchodu čísla sedm kleslo numero na 1,7.

Zidane vysekl Benzemovi poklonu: "Pro mě je nejlepším francouzským útočníkem všech dob, určitě. Více než 500 zápasů, všechny góly a další statistiky, to mluví samo za sebe. Dnes je komplexnějším hráčem než v minulosti. Není klasickou devítkou, nemyslí jen na střílení gólů, což na něm miluji. Umí připravit šanci pro spoluhráče, zapojuje se do kominace, ale umí i sám skórovat. Takový je Karim."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace