Bernabéu vzdal hold Ronaldovi

Ronaldo (© as.com)

Slavnostní předehru měl včerejší duel třicátého kola Primery mezi Realem Madrid a Sportingem. Santiago Bernabéu se rozloučil s legendárním Ronaldem, který nedávno pověsil kopačky na hřebík.

Viditelně dojatý Ronaldo převzal repliku sošky Sotero Araguren y Machimbarrena, jejíž originál je umístěn u kabiny Bílého baletu a řada fotbalistů se jí před vstupem na trávník pro štěstí dotkne. "Tento stadion vzdá hold jedné z největších postav klubové historie, přivítejme fenomenálního Ronalda!" burcoval hlasatel na Bernabéu, který pak vyvolával hráčovo jméno, zatímco Brazilec prováděl čestný výkop.

O Fenômeno, jak se jedné z největších postav světové kopané přezdívá, působil v Realu Madrid v letech 2002 až 2006. Ve 177 zápasech nastřílel v bílém dresu 104 branek.

"Vrátil jsem se domů, byl to hodně emotivní moment, při kterém se mi vybavila mi celá řada vzpomínek. Florentino Pérez je jako můj otec, jsme si hodně blízcí jako přátelé, chováme k sobě respekt," uvedl Ronaldo, jenž vzápětí zmínil spolupráci se Zinedinem Zidanem. "Se Zidanem jsem si fotbal nejvíce užíval. Dívat se na to, co všechne umí a s jakou elegancí... To bylo luxusní. Hodně jsme si spolu užili, je to velký kamarád, se kterým jsme bavili i diváky."

"Je mi ctí, že jsem součástí historie Realu Madrid, protože je to největší klub světa, navíc jsem v něm vstřelil nejvíce branek," dodalo číslo devět.

Podívejte se na Ronaldovu rozlučku na Bernabéu:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace