Betis chce myslet dlouhodobě

Lorenzo Reyes (© elcorreoweb.com)

Na Betis Sevilla čeká náročná sezóna. Hráči, kterým před pár dny skončila sezóna, si ještě mohou užívat zaslouženou dovolenou, nicméně na poli funkcionářském je „sezóna“ v plném proudu. Přeci jen start v evropských pohárech nutí vedení klubu posilnit kádr, aby svátek verdiblancos neskončil jednou velkou blamáží. Navíc se bafuňáři musí ohánět ještě z jiného důvodu. K 30.červnu totiž zůstane osiřelých hned deset míst na soupisce, což je důsledek nepříliš prozíravé přestupové politiky Betisu v posledních sezónách. Většina hráčů přicházela sice zadarmo, ale více méně na hostování a po skončení ročníku bylo nutné znova perně pracovat na stavbě kádru úplně nového, dalo by se říci od nuly.

Z toho důvodu chce vedení klubu co nejvíce omezit počet hráčů, kteří příjdou na hostování, i když samozřejmě ani tomu se neubrání. Ovšem nemělo by jít o preferovaný profil způsobu angažování. Mělo by to přispět k větší stabilitě projektu Betisu. Při sledování internetových stránek v posledních dnech docela udiví, s jakou rychlostí se zelenobílým kupí nové tváře, navíc, a to je velmi důležité, ani jedna z nich nebude nucena v roce 2014 zamávat na rozloučenou. Pojďme si to zrekapitulovat. Pravý obránce, nebo záložník z Castilly Juanfran a brankář Andersen přicházejí zcela zadarmo. Cedric, jenž je na cestě a dnes, nejpozději zítra, by měl být jeho příchod dotažen, se vyváže z kontraktu v Numancii za symbolickou cenu. Šest set tisíc musel Betis zaplatit Recreativu za příchod útočníka Chuliho a o 300.000 víc stálo 60% hráčských práv jedenadvacetiletého chilského středopolaře Lorenza Reyese z Huachipata.

V předchozích dvou sezónách v Primera División byla vždycky polovina nových posil pouze na hostování. V sezóně 2011-12 přišlo deset nových hráčů: zdarma Chica, Mario a Fabricio (i když ten ve skutečnosti přišel výměnou za odchovance Fran No), Matilla stál 1,35 milionu a Wigan získal za Amayu 285.000 eur, zbylých pět přišlo na hostovačku. U Santa Cruze, Ustaritze a Jeffersona Montera nemusel Betis platit nic, za Paulaa poslal na účet St.Etienne 200 tisíc a za propadák jménem Tošič, jenž v lednu odešel, dokonce třista tisíc.

Totožná byla čísla i v sezóně 2012-13 se třemi „půjčkami“ fotbalistů gratis hned při rozjezdu ligového ročníku (Campbell, Juan Carlos a Ruben Pérez) a dalšími dvěma, kde již Betis musel sahat do své kešeně, po Vánocích (Molins a Pabón, každý za půl milionu). Na přestup se přivedli Perquis (750.000), Nosa (1,125 mil.), Paulao (350.000) a Agra (300.000 za 60% práv), k tomu Ángel a Mario podepsali kontrakt jen na jednu sezónu.

Prozatím Betis utratil 1,5 milionu eur oproti 2,135 a 3,525 milionům z let předešlých, i když Vlada Stosic oznámil, že nějaké peníze na přestupy ještě jsou, třeba z prodeje Jonathana Pereiry do Villarealu za 1,45 milionu. Tak jako každý rok, ani letos se Betis nevyhne hostování. Intenzivně se pracuje na setrvání Campbella, Juana Carlose, Rubéna Peréze, ale co se týče tradičního úprku po skončení sezóny, tam můžou být verdiblancos v klidu. Betis v rámci svých možností poslal krátkodobá působení k ledu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace