Bielsa a Guardiola si po strhujícím zápase vyměnili komplimenty

Marcelo Bielsa (© marca.es)

Ozdobou dvanáctého kola Primery bylo utkání na San Mamés, v němž se mezi Athleticem a Barcelonou zrodila remíza 2-2.

V Katedrále se sice hrálo na těžkém podmáčeném terénu, přesto zápas nabídl strhující tempo. Athletic se prezentoval maximálním nasazením a bojovností, Barcelona spoléhala na tradiční kombinaci a technickou kvalitu. Oba trenéři si po konečném hvizdu vyměnili komplimenty.

"Naše výhra by nebyla spravedlivým výsledkem, přesto jsme zklamání, že jsme o ni přišli v nastaveném čase. Remíza dění na trávníku odpovídá," uvedl Marcelo Bielsa. El Loco následně vysekl poklonu obhájci titulu: "Umí si přihrát na nohu na padesát metrů, vykombinují se i ze situací, kde je minimum prostoru. To není běžné, dokazuje to obrovskou kvalitu hráčů Barcelony. Neříkám to, abych zveličil náš výsledek, ale jako člověk, co fotbal sleduje už velmi dlouho. Líbily se mi i vypjaté okamžiky, třeba ten mezi Abidalem a Muniainem. Do takového utkání to zapadá."

Nadšený byl i přes bodovou ztrátu Pep Guardiola: "Málokdy můžu být na hráče více hrdý. S takovým výkonem musím být spokojený, přestože vždy chcete vyhrát. Nějaké chyby tam byly, ale to se může stát. Athleticu musím pogratulovat. Ještě jsem neviděl tým, který by hrál tak intenzivně, agresivně a nedal vám ani metr prostoru. Řekl jsem Bielsovi, že jsou skutečné bestie, bylo to neskutečné. Připomínalo to reklamu na fotbal. Dvě mužstva, která překypovala touhou zvítězit."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace