Bienvenu snad dorazí. Konečně!

Henri Bienvenu (© google.com)

Nekonečný seriál s názvem Hostování Henri Bienvenua z Fenerbahce do Zaragozy by měl dneska uvést poslední díl. Tak to alespoň potvrdil jeden z hráčových agentů a zprostředkovatel celé operace Marco Kirdemir: "Všechno je OK. Je teď v Paříži a čeká až mu Zaragoza pošle letenky na cestu do Madridu, kde na něj bude čekat právník, můj přítel. Chtěl cestovat již v neděli, ale nakonec pojede v pondělí, nejpozději v úterý. Strašně se těší, až začne trénovat v novém týmu", řekl hráčův zástupce, jenž včera cestoval z Abu Dabi do Istanbulu a potvrdil, že celá věc se v posledních dnech zdržela kvůli jisté drobnosti v opci na přestup. Ta nakonec bude činit tři miliony eur, od nichž se v případě uplatnění odpočítá třista tisíc, které nyní zaplatí Zaragoza.

"Všechno je připraveno, už je potřeba jen podepsat veškerou dokumentaci, ale žádný problém nebude. Henri měl nabídku z Ruska, Německa a velký zájem projevilo Levante, ale chce hrát v Zaragoze. Je šťastný a rád by zde předvedl své skutečné kvality, aby mohl zůstat nejen do června, protože jeho záměrem je setrvat mnohem déle", uzavřel Kirdemir.Právě zájem Levante uzavření celé operace hodně natahoval. Zhruba sedmnáctého ledna oba kluby Primera División odstartovaly přetahovanou o kamerunského útočníka. Zpočátku bylo Fenerbahce ochotno přimout nabídku spíš Zaragozy, kdežto Henri preferoval tu z klubu z Valencie. O den později turecký klub dosáhl dohody se Zaragozou a ta začala postupně lámat i hráče, aby kývl na její nabídku. Ve vedení klubu z La Romadery byli v tu chvíli velmi optimističtí a očekávali že co nejdříve podepíší smlouvu. Jenže s Bienvenuem to nebylo tak jednoduché, jak se asi původně domnívali a přes dohodu dosaženou před pár dny se začal Henri stavět na zadní a Zaragozu tím docela otrávil, zvlášť když do hry vstupovali další a další zprostředkovatelé, aby na celém hráčově přesunu něco vydělali. Zaragoza dala hráči ultimátum a mezitím začala hledat jiné alternativy. Pětadvacátého Bienvenu na své webové stránce a twitteru oznámil, že podepsal Zaragoze, což klub z Aragónu docela překvapilo. V každém případě oficiálně by mělo k potvrzení celého hostování dojít až dnes.
Společně s Kameruncem dorazí do Zaragozy ještě jedna posila do útoku. Hostování Rodriho je už prakticky hotovo. Jeho agenti pracují na vyvázání ze smlouvy v Sheffieldu, kde je na hostování z Barcelony, jež se protáhlo kvůli jistým částkám, které Rodrimu dluží, ale mělo by se dnes uzavřít. Pak dojde k dohodě s Barcelonou ohledně hostování do června s opcí na přestup ve výši dvou milionů eur.


Prozatím jedinou oficiální posilou Realu Zaragoza v tomto zimním přestupním termínu, který za tři dni skončí, je pravý bek José Fernández z Córdoby. Los maños mají za lubem přivést ještě středopolaře a (nebo) stopera. Jenže na oba asi nezbydou peníze. A bude třeba vybrat. A konečné rozhodnutí ovlivní klubová ekonomika, neslavná, a budoucnost stopera Lanzara, tedy konkrétně jestli se uskuteční jeho odchod do Livorna.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace