Bitva o Madrid je tu. Půjde Real do trháku?

17. kolo přinese atraktivní derby mezi Realem a Atléticem

Šlágrem 17. kola španělské ligy bude madridské derby mezi Realem a Atléticem. Souboj první a čtvrtého týmu tabulky. Zároveň půjde o střet dvou největších favoritů na titul. Hraje se o hodně. V případě výhry domácích se dostane Real do obrovského vedení a jen těžko bude k dostižení. Výhra hostů by tabulku naopak zajímavě zamotala. Potvrdí "Bílý balet" vynikající výkonnost?

Letošní sezóna v podání Realu? Absolutní dokonalost. V rámci ligy získal během 16 zápasů 39 bodů a s velkým náskokem je lídrem soutěže (2. Sevilla ztrácí 8 bodů). Šance na titul je obrovská. Vedoucímu celku La Ligy se zadařilo i v Lize mistrů. S 15 body ovládl svou skupinu a suverénně postoupil do osmifinále. Pod "staronovým" koučem Ancelottin to šlape na výbornou. 

Madridský celek se dokázal skvěle vypořádat s odchodem klíčových defenzivních hráčů (před sezónou odešel Varane a zejména legenda Ramos). Příchozí Alaba svými výkony dokázal Ramose nahradit, daří se i Militaovi. Obrana není jedinou předností Realu, největším skvostem je jeho ofenzivní produktivita. 

V lize si drží průměr téměř 3 vstřelených gólů na zápas, kanonýr Benzema je bezkonkurenční(12 gólů+7 asistencí), výkonnostní procitnutí zažívá i Vinicius Junior(10 gólů+2 asistence). Herně se zvedá také Jovič, jehož angažmá zatím není příliš úspěšné. Start Benzemy je pro nedělní utkání nejistý, to však šance Realu nijak nesnižuje. I bez něj má v útoku ohromnou ofenzivní kvalitu.

Absence: Bale, Ceballos, Benzema (nejistý start)

Forma Atlética tak blyštivá není. V této sezoně jsou výkony obhájce titulu zklamáním. S aktuální 4. pozici v lize nemůže být mužstvo kouče Simeona příliš spokojeno. Útočná produktivita není ideální, "Colchoneros" si připsali již několik zbytečných ztrát. Na vedoucí Real ztrácí 10 bodů, obhajoba titulu bude extrémně náročná. 

V Lize mistrů to také nebyla žádná sláva. Atlético bylo společně s Liverpoolem favoritem skupiny B. Nechybělo však málo, aby jejich vystoupení skončilo podobným fiaskem jako v případě Barcelony. Suarez a spol. si totiž postup do osmifinále vybojovali až v posledním utkání skupiny(výhra 3:1 s Portem). Nakonec se ziskem 7 bodů postoupilo do osmifinále. Jedním z mála pozitiv byla zlepšená produktivita Griezmanna(v LM 4 góly+1 asistence). Francouzský útočník se pomalu vrací do své ideální formy. Trenér Simeone může v zápase proti Realu postrádat Suareze, což by bylo brutální oslabení útoku Atlética.

Absence: Gimenez, Savič, Vrsaljko, Trippier (nejistý start), Suarez(nejistý start)

Zajímavosti:

- Real si drží úchvatnou domácí ligovou neporazitelnost, naposledy prohrál 30. ledna s Levante

- Tým kouče Ancelottiho má i nejlepší útok (37 branek), což potvrzuje i tabulka střelců(1. Benzema - 12 gólů, 2. Vinicius - 10 gólů)

- Vzájemné zápasy taktéž favorizují domácí. Z posledních 11 duelů vyhrálo Atlético jen jednou

- Remíza není mezi těmito celky nijak neobvyklá(na dělbu bodů došlo v 7 z 11 případů)- Atlético je na cizích hřištích 3. nejlepším celkem La Ligy (lépe je na tom jen Betis Sevilla a Real Madrid)

- Ve venkovních zápasech však zároveň defenzivně strádá (ani jedno čisté konto)

Forma, výkonnost, lepší herní rozpoložení i pozitivní historická minulost jednoznačně favorizuje domácí Real. Výchozí pozice Benzemy a spol. je navíc tak výborná, že ani remíza jejich titulové ambice nijak nezhatí. U Atlética je situace opačná. Pokud nezvítězí, bude to pro případnou obhajobu obrovská komplikace. Zápas se uskuteční 12.12. ve 21.00, živě ho vysílá Nova Sport 3.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace