BLOG: Boje o základní sestavu v Realu Madrid

Obrovskou motivaci bude mít i F. Coentrão (football-pictures.net)

Real Madrid pro letošní sezónu přivedl 5 hráčů (Şahin, Coentrão, Altintop, Varane a Callejón) a každý z nich bude muset o své místo v sestavě bojovat.

Tento rok to vypadá, že Real Madrid při nakupování myslel spíše na hráče, kteří mají vysoký potenciál a kvalitně odvedou svou práci, než na hráče s mediální slávou. Uvidíme v jaké míře se strhne souboj o jakékoliv místečko v základní sestavě královského klubu.

Asi největší šanci má Fábio Coentrao, kterého Real přivedl z Benfiky za 30 mil. €. Tento hráč je velice univerzální a nastupuje jak na kraji obrany tak i v záloze. Poslední zápas (Real Madrid vs. Getafe) se mu sice přiliš nepovedl, ale v předchozích zápasech si počínal suveréně a téměř bezchybně. Jeho místo v sestavě by mu mohla zaručit právě jeho univerzalita.

U Rafaela Varaneho se počítá s pravidelnými výkony až za pár let, až tento velmi mladý francouzský stoper fotbalově dospěje. Varane byl přiveden do Realu Madrid z Lens za 10 mil. €. Svou mladou dravostí by mohl zaútočit na stárnoucího Ricarda Carvalha, který, přiznejme si, už tolik nestíhá...

Pokud jde o Nuriho Sahina tak tam zatím nemůžeme hodnotit, protože tento turecký defenzivní záložník je v poslední době zužován táhlými zraněními. Každopádně to vypadá že se o místo bude prát se Samim Khedirou. Nuri přišel do Realu za 10 mil. € z Borrusie Dortmund, kterou v minulé sezoně dotlačil k zisku titulu v německé lize.

Hamit Altintop? Tak nad tímto jménem visí obrovský otazník. Do Realu přišel prakticky zadarmo, poté co mu vypršela smlouva s Bayernem a jak on sám říká: "Nabídka z Realu Madrid se jen tak neodmítá". Zatím to ale vypadá, že se s ním do sestavy moc nepočítá a tudíž by se jeho působení v Realu nemuselo dočkat dlouhého života.

Posledním příchozím je Jósé Callejón. Tato mladá puška se dostala do Realu z Espanyolu za 5,5 mil. €. První příležitost dostal tento mladík hned v úvodním zápase proti Zaragoze, v němž odehrál pár minut a dokázal si vytvořit 2 gólové příležitosti. K jeho smůle se ale gólem neuvedl. Callejón je velmi potenciální forward, ale překonat konkurenci v Realu opravdu nebude mít jednoduché. Pokud se chce stát členem základní sestavy bude muset překonat K. Benzemu, G. Higuaína a nesmíme opomenout ani talenta z Castilly - Moratu.

Nadpis hovoří o bojích v sestavě, ale prozatím byl článek spíše o posilách. Pojďme si tedy připomenout i další hráče, kteří se budou muset o místo porvat. Stejně jako loni se bude snažit probojovat do základní sestavy i hvězdný záložník Kaká. Do sezóny se uvedl bezvadně, když hned v prvním zápase dokázal za 8 minut pobytu na hrací ploše dát gól a na další přihrát. Asistenci si připsal i v následujícím utkání proti Getafe. Místo v základní sestavě by mu mohl přepustit M. Özil, který ovšem předvádí krásný fotbal, nebo - a to spíše - Á. Di María, kterému se začátek sezóny z mého pohledu vůbec nevydařil a stále hledá ideální formu.

Další post na kterém není úplně jasno je hrotový útočník. Na tomto postě se přetahují K. Benzema a G. Higuaín. Benzema zazářil v přípravě a dokázal dvakrát skórovat v zápase 3. kola Primera Division, což bylo městské derby s Getafe. V tomtéž utkání se ale také prosadil právě jeho útočný konkurent - Higuaín, který vstřelil gól už za dvě minuty po svém střídání a pojistil tak výhru Realu 4:2.

Za zmínku stojí také rozhodnutí J. Mourinha, které říká, že na zápasy CdR se mezi tři tyče postaví Adán.

Nejdůležitější je ale samozřejmě výkon týmu jako celku, takže pro Bílý balet bude hlavní, aby se hráčí co možná nejlépe sehráli.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace