BLOG: Bol raz... José Mourinho

¿Por qué? (© marysefan2011.blogspot.com)

a bola s ním kopa zábavy. Ďalšie voľné pokračovanie príbehu zo života Španělsk-éhoFotbal-u.cz: Bola raz jedna futbalová stránka... s podtitulom: Josému na rozlúčku – Diel prvý

Na ŠF Mourinha v úvode sezóny 2010/11 vítal aj Carli Štekl v „Zrcadle 1. kola Primera División:“  Naučit znovu Bílý balet ladně tančit má José Mourinho, ale zatím to není ono.
Mou však dal hneď jasne najavo, že veci sú inak ako sa zdajú:
"Real Madrid neukázal svou větší kvalitu, remíza je zasloužená." Michael Laudrup po remíze Mallorcy s favoritem.
"Ve druhém poločase jsme měli obrovský počet šancí." José Mourinho po stejném utkání. Inu, sto lidí, sto názorů.

Po 2. kole:
"Byl to lehký zápas, bez problémů. Casillas nemusel vážně zasahovat, byl jsem na lavičce v klidu. Neměl jsem obavy z nějakých komplikací." José Mourinho po těsné výhře Realu Madrid nad Osasunou. Mourinho je prostě Mourinho.

Po 3. kole si Mou konečne na ŠF vybojoval reakcie:

Real Madrid se výhrou nad Espanyolem dostal do čela tabulky, fanoušky přesto hra nenadchla. José Mourinho to přičítá únavě a špatnému trávníku na Bernabéu.
"Je těžké hrát na brambořišti, protože přesně tak trávník vypadá. Mezi jednotlivými zápasy je navíc velmi málo času na odpočinek a hráli jsme proti soupeři, který neměl co ztratit," prohlásil portugalský kouč po vítězství 3-0.
tunak: Kdo se ptal, jestli tam budou něco pěstovat? A pak, že se Mourinho ty svoje hlášky neučí od nás.
    ruty: Tak myšlenku na pěstitelské využití San Bernabeu jsem včerapři zápase nadhodil v plkátku já
Jirkehoj: Hlavně že když trénoval Chelsea a hrála proti nim Barca, tak na jeho pokyn udělali právě z hřiště brambořiště. Fakt klaun ten člověk, nechápu, jak mu to někdo může pořád žrát.

Ale nielen Mou má o všetkom od začiatku jasno, takže:
tunak: Ještě jednou - José NEMÁ KOULE NA TO, aby hrál atraktivně. Protože: s prostředky, které měl v Chelski a Interu není těžké vyhrávat destruktivně, ale výhry skrze atraktivitu ti ani nejlepší hráči a propracovanej herní systém nezaručí. Když se nedaří, betonovat se dá, ale kouzlit ne. A Mourinho je natolik postiženej napoleonsým komplexem a představami o vlastní výjimečnosti, že neumí prohrávat. Chce všechno vyhrát A OBĚTOVAL TOMU FANOUŠKY. Proto ho "nikdo" nemá rád.
A druhý bod: kromě Porta José dosáhl úspěchy s vrcholně nesympatickými kluby. Chelski snad neteba komentovat, úspěch založenej na privatizačně-kradených petrolejových rublodolarech prostě netřeba ani uznávat, ani obdivovat, naopak, protože taový úspěch je vyloženě AMORÁLNÍ, je ho potřeba kritizovat, odmítat a zejména VYSMÍVAT SE MU.

Správa pred jesenným El Clásicom 2010:

Autobus Realu Madrid napadli po příjezdu do Barcelony místní fanoušci, kteří rozbili několik jeho oken hozenými kameny. K žádnému zranění nedošlo.
aimar21: co bude vecer mourinho parkovat, kdyz jim autobus rozbili? +2
Neparkoval veľmi dobre, keďže Real prehral na Nou Campe 0:5 a minimálne na ŠF ani veľmi nebol v centre pozornosti. Aspoň Sebyk pripomenul, že  médiá vo svete sa mu venujú:
sebyk: Special One, 2, 3, 4, 5! + 6

Sebyk sa „nazeleno usmial“ aj pri článku o trestoch pre Real za „komplot“ v zápase LM s Ajaxom:
Xabi Alonso a Sergio Ramos si v úterním souboji s nizozemským celkem úmyslně nechali dát druhé žluté karty za zdržování. Následná vyloučení sice znamenají stopku pro poslední zápas základní skupiny Ligy mistrů proti Auxerre, ale oběma hráčům se díky tomu umaže jedna žlutá karta pro vyřazovací fázi.
José Mourinho dostal trest na jeden zápas nepodmíněně a druhý podmíněně, souboj s Auxerre proto bude sledovat pouze z tribuny. Portugalský kouč musí navíc zaplatit 40 tisíc eur. Pouze s finančním postihem vyvázli Sergio Ramos a Xabi Alonso, v jejich případě jde o částku 20 tisíc eur pro každého.
Iker Casillas zaplatí pokutu 10 tisíc eur, Jerzy Dudek 5 tisíc eur. Právě přes oba brankáře probíhala domluva mezi Mourinhem a Xabi Alonsem a Sergiem Ramosem.
sebyk: (zelený usmiaty smajlík) (z nejakyho duvodu mi prijde, ze tenhle zelenej smajlik presne charakterizuje tuhle situaci)

Mourinho: Hodnocení mého roku 2010? 11 z 10
V reakciách padali iné čísla:
tunak: Jedenáct z deseti, pět z pěti. +3
stryco: Dve na tri.
pitbull: Aby to s nim (a realem) neslo od desiti k peti... :)

Ale nááááhodou prišli aj dôvody na radosť:
Hodně vypjatý závěr nabídlo utkání mezi Realem Madrid a Villarrealem. Vyvolala ho oslava čtvrtého zásadu domácích v podání José Mourinha.
Portugalský kouč Real Madrid si to po brance Kaká namířil s oslavnými gesty před lavičku hostů, což náhradníky Žluté ponorky rozzlobilo. Záložník Cani po Mourinhovi hodil láhev s vodou, za což uviděl červenou kartu.
Mourinho na tiskové konferenci popřel, že by šlo o provokaci: "Přísahám, že jsem šel slavit gól se synem, který byl na tribuně za lavičkou Villarrealu. Oni si mysleli, že provokuji, ale tak to nebylo. Půjdu se soupeři omluvit."
Jeho syn tam naozaj bol, ale aj tak:
Carlitos: Být v kůži Villarrealu, tak po něm tu flašku hodím asi taky.
darwin: já mu to prostě nežeru a i kdyby tam měl babku tak by se takhle zachovat neměl.

Oslavy sa nekončili:
Mourinho předběhl Del Bosqueho a Guardiolu a stal se trenérem roku
sebyk: zaslouzene, i kdyz zrovna jemu bych nic nedal
    aimar21: presne. nebo mel aspon messi vzit zlatej mic a jit slavit pred mourinha
        sebyk: spis mu dat svym zlatym micem mezi jeho vlastni mice +2

Treba však pozerať aj do budúcnosti:

V Realu Madrid stále věří v titul
Pritom fanúšikovia by sa možno uspokojili aj bez neho:
Carlitos: LM a Copa stačí +3 (5)
    Rssa: Copa srandy? +6 (8)

Výkony Realu neboli vždy najlepšie... José?
"Real Madrid se v posledních letech loučil s Copou i Ligou mistrů v úvodních fázích obou soutěží, proto nejsou hráči zvyklí hrát dvakrát za týden..." uvedl portugalský lodivod Bílého baletu.
"Ale budou se tomu muset přizpůsobit, protože jsem přesvědčený, že porazíme Lyon a budeme v Lize mistrů pokračovat. Věřím, že v příští sezóně to bude ještě lepší, za dva tři roky ještě více, protože naším cílem je pokračovat v každé soutěži. Je to pouze o zvyku."
bano: Tie prehlásenia sú vždy na jedno kopyto.
    Pikét: Podle me mu odpovedi generuje pocitac +3
        Pablito: To byl občas řekl něco nového. +2
            Pikét: oprava zaseklej pocitac ve smycce +2
ace:  Jose go home
Nie „come“, aci? Odkedy ty vlastne fandíš tej Chcelsea? A Mourinhovi?

Pedro León a Gago měli potyčku na tréninku
Pikét: Ale mr. Uzasnak bude jenom potesen protoze se hadali kdo ho ma vic rad
Sebyk: uz se perou
    Lapíz: už se pereou! Keď už to hovorí fanúšik Atlética

Blog: Mourinho je arogantní. A tak to prostě bude!

vasa23: Mou přešel na temnou stranu síly   
    tunak: Kéžby. Zatím přešel do cukrárny. +3

Ale aby sa nezabudlo:
Mourinho doma neprohrál už devět let

vsa23: kdy ze hraje barca na SB? +1 (3)
tunak: Proč Barcelona? Vždyť tam může vyhrátkdokoliv. +2 (6)

Tímhle kalendářem se nám vysmívají, čertí se Mourinho
Carlitos: Aspoň že je sranda, i když se prohrává

Jsi nevychovaný šašek, uslyšel Mourinho z Málagy, když se otřel o Pellegriniho
Portugalský kouč Realu Madrid popudil Andalusany svou odpovědí na otázku, zda-li může dopadnout stejně jako Manuel Pellegrini, jenž byl z funkce trenéra Bílého baletu během minulého léta odvolán: "Ne, mně se to samé stát nemůže. Víte proč? Protože když mě Real Madrid vyhodí, nepůjdu trénovat Málagu. Půjdu do velkoklubu v Itálii nebo Anglii, ne do Málagy."
Reakce z Málagy na sebe nenechala dlouho čekat, servítky si nebral zejména politik Salvador Pendón: "Mourinho ukazuje, že je opravdový šašek. Je to domýšlivá a nevychovaná osoba. Svými slovy urazil nejen Pellegriniho, ale také město a fanoušky. Kéž by přišel den, kdy by musel prosit, aby se mohl stát trenérem Málagy."
zdravy.pacient: co takhle založit samostatné sekce? něco jako "Mou zasazuje úder", "Nadějné Moublitky", "Tahle země není pro slušný"..může to nahradit Zábavu.. +2 (6)

Mourinho pokračuje ve sporu s novináři
A v tomto má na ŠF plné pochopenie:
Portugalský kouč nechal na páteční tiskové konferenci před El Clásicem odpovídat na otázky svého asistenta Aitora Karanku.
Po skončení zápasu, v němž Real Madrid remizoval s Barcelonou 1-1, odmítl The Special One reagovat na dotaz novináře z deníku AS: "Jste šéfredaktor? Protože jestli ne, tak vám nemohu odpovědět. Vám před zápasem nestačil nestačil Karanka, můj asistent, který je trojnásobným vítězem Ligy mistrů, teď nestačíte vy mně."
Santi zopakoval hlavnú myšlienku a dostal 7 plusiek: "Vám před zápasem nestačil nestačil Karanka, můj asistent, který je trojnásobným vítězem Ligy mistrů, teď nestačíte vy mně."
Carlitos za jej schválenie 11 plusových klikov: Tak se na tu novinářskou špínu musí.

Herní styl Realu Madrid a nesestříhaný trávník? To je jejich věc, říká Puyol
Real to skúšal na Barcelonu všelijako, ale vtedy to ešte mohlo Puyola nechať kľudným:
"Hřiště bylo v pořádku. Tráva byla trochu vysoká, ale je to jejich stadion, mohou si dělat, co chtějí," dodal zkušený stoper ke spekulacím, podle kterých nenechal Mourinho sestříhat trávník, aby byl míč pomalejší.
Rssu však nie:
Rssa: Přesně tak, bylo to podlé! Pro ty, kteří včerejší zápas nestihli, tu mám exkluzivní fotku z utkání, aby si udělal obrázek, v jakých podmínkách museli hráči Barcy hrát...
http://www.elchiguirebipolar.net/wp/wp-content/…/futbol.jpg  +21 (23) Pablito rebeloval (dal mínusku)

Onedlho však prišiel zvrat:
Real Madrid po 18 letech získal Copa del Rey
po výhre nad Barcelonou.
Mourinhove kvality aj tak neboli dostatočne ocenené, hoci pokusy boli:
„slovom“:

Davideq: Lepší vyhrál -13 (17)
aj „obrazom“:
aimar21: jee, to zas bude muset bejt clanku, nez cristiano zmizi z hlavni stranky
    ruty: neboj, třeba ho rychle nahradí (aspoň úplně na vrcholu) Mourinho
        aimar21: konecne jsme se zbavili toho clanku s kunem a ted tohle

Před třetím El Clásicem se strhla slovní přestřelka

Carlitos: No konečně nějaký vzrůšo. Bylo jasný, že zisk Copy dodá Mourinhovi ještě víc sebevědomí si do médií trošku zařádit, stejně tak se dal čekat barcelonský rapl po prvním prohraným finále. A po dnešním zápase na sebe začnou štěkat ještě víc, protože zápas určitě bude vyhecovaný. Tak se nám to líbí, tohle k El Clásicu prostě patří.
Jeho radosť budiž 8x odsouhlasena.

Tak nech sa páči:
Mourinho se pustil do Guardioly, Barcelona chce, aby UEFA zakročila
"Ano, jsme vyřazeni. Uspět v odvetě není složité, je to nemožné. Pokud dáme rychlý gól, opět nás zaříznou. Proti Barceloně nemáte šanci, protože UEFA nedovolí žádnému týmu proti ní hrát. Musí postoupit do finále. Nechápu to. Nevím, jestli je to reklamou na UNICEF. Nebo tím, že jsou sympatičtí. Nechci žít s touto otázkou celý život, chtěl bych dostat odpověď. Nevím, proč jsem byl vyloučen. Rozhodčímu jsem nic neřekl, pouze jsem se smál a zatleskal mu. Kdybych řekl směrem k UEFA, co si myslím, tak by moje kariéra okamžitě skončila. Proto se ptám na jediné. Proč?"
Jediná otázka, ktorá však vďaka kecom okolo veľa ľudí, vrátane vedenia a celebrít ŠF, mierne znechutila:
Carlitos: Všichni víme, jaký Mourinho je, že ty jeho pindy je potřeba brát s rezervou, ale tentokrát to hodně přehnal a od UEFY ho asi čeká pěkný flastr... Tohle se nepovedlo a je to dost trapný +7 (13)
Kcko: Mourinho hodně jí sušenky béééééé-béééééééééééé a nebo byl slávista v minulém životě. +3 (11)
tunak: ... Mourinho mi poslední dobou přijde absolutně mimo. Měření sil s Barcelonou je pro něj evidentně obsese, přecházející v pořádnou frustraci. Přenáší to na hráče, kabina je evidentně nervózní (třeba na Ikerovi je to myslím vidět) a Ronaldo se chová jako magor a na hřišti pak schází... +12 (14)

Ale pozóóór! Kým ešte pri pohľade na komentár samotného výsledku 0:2 v prospech Barcelony v predchádzajúcom článku sa nedávna minulosť zdala ako sci-fi:
ace: V LM jim to Barcelona v klidu vrati a nejaka Copa del Rey bude zapomenuta © ja
Takze dle predpokladu s pluskom od fantomasa,
tu niekde sa možno lámala história:
ace: „Josep Guardiola je skvělý kouč, ale vyhrál Ligu mistrů způsobem, za který bych se styděl, díky skandálu ze Stamford Bridge.“ Ma pravdu ten chlapec -8 (14)
a vznikala „špeciálna odnož“ slušných ľudí – slušní ľudia podľa acera a podľa jeho učenia je táto skupina v priamej opozícii k Barcagangu:
ace: Barcelonaci uz sypou minusy
a nikto ho ani priamymi dôkazmi nedokáže presvedčiť o niečom inom:
aimar21: tak ja ti ho dam taky, at te to nemrzi
Kcko: Já též, páč to co si napsal je blábol

Mourinho dostal za kritiku UEFY a Guardioly trest na pět zápasů

Boix: sasula mel dostat stopku na rok v ev. poharech a bylo by po problemu, klub bych do toho netahal, jak psal bano

Mourinho vyhrál souboj s Valdanem, Argentinec v Realu Madrid skončil
Píše sa len o jednom vyhratom súboji, ale my sa nebojme ísť ďalej:
madridcan: Ja si myslim, ze Santiago Bernabeu bol uplny saso a pre klub nespravil nic. A kedze je Jose u nas rok a spravil pre nas viac ako Santiago za cely zivot, tak navrhujem, aby sa stadion premenoval na Estadio Jose Mourinho. Perez by mal zlozit funkciu a Jose by mal narabat zo vsetkym co sa tyka klubu. Pomaly, ale isto by mal ovladnut celu spanielsku ligu a byt v spanielskom zvaze. Rozhodcovia by sa mali na zapas vyberat iba taky, akych chce on. Pomaly by mohol potom zosadit Juana Carlosa z tronu a prebrat vladu nad celym Spanielskom. Rozpustit armadu a nasadit si tam svojich s generalmi Ibrahimovicom a Pepem na cele, vdaka ktorych nakopavanim do hlavy respektive dokopavanim na zemi by sa spanielska armada stala najobavanejsou a funkciu by zlozil dokonca aj Obama. Jose ovladne svet a vsetkych, ktori mu budu stat v ceste, zlikviduje... +11
Po úctyhodnej eseji si dajme niečo jednoduchšie:
Valencia-Mestalla: Mourinho je regulérní retard 0 (4)

Mourinho chce ještě jednoho útočníka

Či?
Rssa: "Koupím všechny hráče na světě" Mourinho, 2011. -1 (11)

Deset mediálních hitů Primera División 2010/2011
1. Real Madrid versus Barcelona, Barcelona versus Real Madrid - Let´s get ready to rumble!
Slavnou frází Michaela Buffera jako by odstartoval i souboj Realu Madrid s Barcelonou. Postava José Mourinha v posledních letech poměrně klidné vztahy mezi oběma rivaly pořádně vyostřila. Do Katalánska mířilo nařčení ze všeho možného i nemožného.
Mourinho dosáhl svého, povedlo se mu soupeře vyprovokovat, výtky začaly směřovat i opačným směrem, nefalšovaná mediální válka byla odstartována a trvá stále. Navíc se brzy dočká nových pokračování, protože Supercopa klepe na dveře. Čeká nás ještě srandy kopec.
Pekný článok to bol, Carli. A pamätáš, že práve vďaka nemu si prišiel k svojej legendárnej prezývke?
MesutOzil: Tento clanok urcite pisal neaky zakomplexovany katalanec -14 (18)

Pripomenuli sme si prvú etapu Josého misie v Reale Madrid. V ďalšej časti sa už naplno rozvinie boj za uznanie Mourinhových kvalít, v ktorom bol často osamotený ace a takisto boj s cieľom Josého vyhnania z Kráľovstva madridského na čele s rytierom Gatom. A pripomeniemi sa zase aj pár udalostí z futbalového diania (vrátane toho na lavičkách).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace