Branková krize Realu Madrid - jak z ní ven?

Karim Benzema v dresu Realu Madrid

Zimní přestupové období je u konce, týmy se pomalu ale jistě v ligových soutěžích dostávají na cílovou rovinku, v pohárech se začíná lámat chleba a slabší kusy odpadají. Více než kdy jindy potřebují týmy střílet důležité branky a sbírat body za výhry.

Efektivita a střelecké štěstí, to teď nejvíce chybí Realu Madrid. V posledních čtyřech utkáních hráči španělského giganta vstřelili pouze jednu branku a třikrát vyšli na prázdno. Do očí bijící impotence vrcholila v pohárovém zápase v Paříži, kdy se Madrid dokonce nedopracoval ani ke střele na branku.

Ano, PSG není žádný jednoduchý soupeř, ale Madrid by si měl být schopen tvořit šance. Protože v opačném případě budou následovat další a další prohry. Nulová efektivita ve španělském poháru stála Real postup do další fáze a včerejší představení v Paříži také nebylo dobré. Po předvedeném výkonu vlastně Real může být rád, že si veze do Madridu pouze prohru 1-0.

V posledním ligovém utkání se v útoku trápil Real na půdě Villarrealu a bezbranková remíza hrozila také v zápase s Granadou. V obou zmíněných zápasech neměl k dispozici trenér Carlo Ancelotti Karima Benzemu, ale je téměř k pousmání, že gigant velikosti Realu Madrid není schopen nahradit absenci v útoku. Zjevně tomu tak ale je. Vinicus Junior se střelecky trápí už více než měsíc a Marco Asensio navzdory neochvějné pozici v základní sestavě neukazuje svůj potenciál. Během poslední jeden a půl sezóny vstřelil v lize pouze jedenáct branek.

Co s brankovou krizí? Fanoušci doufají, že v létě Real Madrid zvládne z Dortmundu vykoupit Erlinga Haalanda a norský útočník probudí Madrid ze zimního spánku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace