Budeme moci získat hráče, které chceme, ujišťuje Bartomeu

Josep Maria Bartomeu (© marca.es)

Barcelona snížila hráčům platy o 70 procent, aby zmírnila ztráty kvůli pandemii koronaviru. Vážnější problémy klubu podle Josepa Marii Bartomeua nehrozí.

"Nehrozí, že by se klub dostal do finanční nouze. Ale pokud se do června vše znovu nerozjede, budou ztráty, to je logické. Proto jsme museli přistoupit na snížení platů. Nedosáhneme na očekávané příjmy 1,05 miliardy eur, ale až do února jsme zaznamenali rekordní nárůst, který byl vyšší než předpoklady," uvedl prezident Barcelony.

Bartomeu ujistil, že klub bude moci v létě posilovat: "Abidal (sportovní ředitel) a Planes (technický sekretář) pracují na kádru pro příští sezónu, aby mohl bojovat o každou trofej. Nechci mluvit o konkrétních jménech, ale budeme moci získat hráče, které chceme."

"Jsme nejvýdělečnějším klubem světa a můžeme podepsat hráče, které v klubu chceme. Klub není v ohrožení. Máme i jiné příjmy než ze vstupenek a televizních práv. Je pravda, že stav nouze na nás má větší dopad než na ostatní, ale o to rychleji se zvýší zisky, až skončí. Předpokládáme, že v příštím přestupovém okně se kvůli pandemii nebudou utrácet vysoké částky, ale přesto bude hodně pohybů. Očekávám hráčské výměny."

Přestupové cíle Barcelony nejsou skromné. Katalánci údajně plánují získat útočníka Interu Milán Lautara Martíneze, usilovat znovu budou také o návrat Brazilce Neymara z PSG. V obou případech je přestupová cifra odhadována na více než 100 milionů eur.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace