Busquetsovi hrozí trest za urážky Marcela

Souboj Busquetse s Marcelem (© marca.es)

Sergio Busquets možná přijde o finále Ligy mistrů, UEFA hrozí záložníkovi Barcelony trestem až na pět zápasů.

Důvodem jsou údajné rasistické urážky, kterými měl Busquets počastovat v prvním utkání semifinále obránce Realu Madrid Marcela, jehož podle odezíračů ze rtů označil za opici. Komise UEFA nyní zkoumá videozáznam a nejpozději v pondělí by měla oznámit, zda-li bude Busquets skutečně potrestán.

"Není pravda, co se říká. Busquets mě ujistil, že směrem k Marcelovi neřekl slovo mono, ale mucho morro," uvedl mluvčí Barcelony Toni Freixa k incidentu. "Mono" je španělské označení pro opici, zatímco "mucho morro" se dá přeložit jako "jsi moc nervní".

Výtky ze strany Realu Madrid, který předložil UEFĚ stížnost na Busquetsovo chování podpořenou videozáznamem, rozhořčilo viceprezidenta Barcelony Josepa Maríu Bartomeua: "My bychom to nikdy neudělali. Vypadá to, že Real Madrid ztrácí džentlmenství, které vždy měl. Nepochopil bych, kdyby Busquets po skvělé sezóně přišel o finále. Přijde mi to přehnané, protože na trávníku rozhoduje arbitr. A co se tam stane, by tam také mělo zůstat."

"Real Madrid dělá něco, co by Barcelona nikdy neudělala. Nevím, co pan Busquets při zápase řekl, ale podobné věci jsou na trávníku běžné. Kdybychom sledovali každého hráče s kamerou, co říká a dělá, stal by se z fotbalu cirkus. Po sérii zápasů proti Realu Madrid jsme vyčerpaní, přáli jsme si, aby už skončily. Byla to zkušenost. Zvítězil fotbal, fair-play a ochota vydat ze sebe maximum."

Finále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Manchesterem United je na programu 28. května na stadionu Wembley. Bude u toho i Busquets?

Podívejte se na okamžik, ve kterém měl Busquets rasisticky urážet Marcela:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace