Bývalý útočník Realu Madrid, Gareth Bale, ukončil kariéru

Gareth Bale v dresu Realu Madrid

Hvězda velšského fotbalu, bývalý útočník Tottenhamu Hotspurs a Realu Madrid, který naposledy hrál v MLS za tým Los Angeles FC s okamžitou platností ukončil fotbalovou kariéru. V krátkém prohlášení to oznámil v pondělí v tisku. Kariéru ukončuje po sedmnácti sezónách v evropských klubech a sto jedenácti utkáních v reprezentačním dresu.

Gareth Bale, bývalá hvězda Tottenhamu Hotspurs a Realu Madrid, která naposledy hrála za tým Los Angeles FC bojující v americké fotbalové lize, v pondělí v krátkém prohlášení oznámila, že končí s okamžitou platností svou kariéru. „Po pečlivém zvážení oznamuji, že okamžitě opouštím klubový i mezinárodní fotbal. Cítím se neuvěřitelně šťastný, že jsem si splnil svůj sen hrát sport, který miluji. Skutečně mi přinesl jedny z nejlepších okamžiků mého života. Ty nejúžasnější během sedmnácti sezón, které už nebude možné zopakovat, ať už na mě nyní čeká jakákoliv další kapitola.

Od mého prvního doteku s míčem v Southamptonu až po poslední v Los Angeles FC, všechno mezi tím utvářelo klubovou kariéru, na kterou jsem nesmírně hrdý a vděčný. Hrát za svou zemi a být jejím kapitánem sto jedenáctkrát bylo opravdu splněným snem. Vyjádřit svou vděčnost všem, kteří se na této cestě podíleli, mi připadá nemožné. Cítím se zavázán mnoha lidem za to, že mi pomohli změnit život a formovat kariéru způsobem, o kterém se mi v devíti letech, kdy jsem s fotbalem začínal, ani nesnilo. Svým předchozím klubům, Southamptonu, Tottenhamu, Realu Madrud a nakonec Los Angelec FC.

Všichni moji předchozí manažeři a trenéři, zaměstnanci, spoluhráči, všichni oddaní fanoušci, moji úžasní přátelé a rodino, vliv, který jste na mě měli, je nesmírný. Moji rodiče a sestro, bez vaší obětavosti v začátcích, bez tak silného základu, jaký jsem měl, bych teď nepsal toto prohlášení, takže vám děkuji za to, že jste mě na tuto cestu postavili a za vaši neochvějnou podporu.

Moje ženo a děti, vaše láska a podpora mě provází. Stáli jste přímo vedle mě při všech vzestupech i pádech a drželi mě na této cestě při zemi. Inspirujete mě, abych byl lepší a abyste na mě byli hrdí. A tak s očekáváním přecházím do další etapy svého života. Nastává čas změny a přechodu, příležitost k novému dobrodružství.

Pro mou velšskou rodinu bylo mé rozhodnutí ukončit mezinárodní fotbal zdaleka nejtěžší v mé kariéře. Jak mám popsat, co pro mě znamená být součástí této země a týmu? Jak vyjádřit dopad, který to mělo na můj život? Jak vyjádřit slovy to, co jsem cítil pokaždé, když jsem si oblékal velšský dres?

Moje odpověď zní tak, že bych žádnou z těch věci nedokázal vyjádřit spravedlivě a jednoduše slovy. Ale vím, že každý člověk, který se podílí na velšském fotbale, cítí to kouzlo a je ovlivněn silným a jedinečným způsobem, takže vím, že cítíte to, co cítím já, aniž byste museli použít jakákoliv slova. Moje cesta na mezinárodní scéně je cesta, která změnila nejen můj život, ale i to, kdo jsem.

Možnost být Velšan a fakt, že jsem byl vybrán, abych hrál za Wales a byl jeho kapitánem, mi dalo něco nesrovnatelného s čímkoliv jiným, co jsem kdy zažil. Je mi ctí a pokorou, že jsem se mohl podílet na historii této neuvěřitelné země, že jsem cítil podporu a vášeň červenobílých a společně s ní se dostal na nečekaná a úžasná místa.

Sdílel jsem šatnu s kluky, kteří se stali bratry, a s personálem v zázemí, který se mi stal rodinou. Hrál jsem pod těmi nejúžasnějšími trenéry a cítil nehynoucí podporu a lásku fanoušků. Děkuji každému z vás, že jste na této cestě byli se mnou. Prozatím se tedy stahuji, ale ne pryč od týmu, který ve mně žije a koluje mi v žilách. Koneckonců, drak na mém tričku je vše, co potřebuji. Společně jsme silnější.“

Gareth Bale ukončil kariéru po 554 odehraných utkáních, se vstřelenými 186 brankami a 139 přihrávkami. V dresu Bílého baletu odehrál 258 soutěžních utkání, ve kterých vstřelil 106 branek. Stal se šestkrát velšským fotbalistou roku, pětkrát v dresu Realu Madrid vyhrál Ligu mistrů, čtyřikrát zvítězil se stejným klubem na MS klubů a třikrát se stal vítězem španělské ligy.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace