Camp Nou by od příští sezóny mohl nést jméno sponzora

Camp Nou (© sport.es)

Barcelona se chystá přidat mezi kluby, jejichž stadiony nesou v názvu jméno sponzora. Na dnešní tiskové konferenci to potvrdil prezident Blaugranas Josep Maria Bartomeu.

Vše závisí na tom, jestli nápadu, který by měl do kasy katalánského celku přinést částku minimálně 200 milionů eur, dají zelenou socios (členové) Barcelony. K hlasování dojde v prvním semestru roku 2018. V případě pozitivního výsledku by mohl být největší stadion v Evropě přejmenovaný už na příští sezónu.

"Jednání se společnostmi, jejichž jméno by Camp Nou mohl nést, jsou ve velmi pokročilém stádiu. Do klubové kasy by to přineslo větší obnos, než se původně předpokládalo," prohlásil Bartomeu. Camp Nou a přilehlé prostory čeká částečná rekonstrukce v hodnotě 600 milionů eur, příjem z "naming rights" by tak znamenal příjemné snížení nákladů spojených s modernizací stadionu. Mnozí se však k myšlence staví negativně, neboť trvají na tradičním názvu.

Bartomeu se rovněž vrátil k zápasu proti Las Palmas, který se z jeho rozhodnutí hrál bez fanoušků, neboť v Katalánsku panovaly nepokoje kvůli referendu o osamostatnění regionu: "Bylo to nejtěžší rozhodnutí, které jsem ve funkci musel učinit. Nebudeme ale nástrojem, kterým bude politicky manipulováno. Nikdo nemůže zneužívát náš znak a vlajku. Není možné zpochybňovat oddanost Barcelony katalánské komunitě. Vždy budeme bránit principy demokracie, svobodu slova a možnost volby.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace