Capdevila je pro nás vzorem, shodují se Dídac a José Ángel

José Ángel a Dídac (© as.com)

Na probíhajícím evropském šampionátu hráčů do 21 let bude Vicente del Bosque pečlivě sledovat mimojiné dvě jména - Dídac Vilà a José Ángel.

Právě z nich by totiž mohl vzejít nástupce Joana Capdevily v seniorském výběru Španělska. Levý bek Villarrealu má s kolonce věk už číslo 33, oba mladíci proto cítí šanci.

"Už jsem se na účast v reprezentaci těšil, protože v AC Milán jsem toho příliš nenahrál. Jsme tady, abychom přesvědčili o našich kvalitách. Příklad Joana Capdevily ze seniorského národního týmu je úžasný a vzorový. Dokázal se pracovitostí dostat na samotný vrchol, má titul z mistrovství Evropy i světa," říká 22letý Dídac Vilà, jenž bude v následující sezóně znovu hájit barvy Espanyolu formou hostování z AC Milán. "Vždy jsem byl krajní bek, protože to jediné, co jsem jako dítě uměl, bylo běhat. Proto mě stavěli na tento post."

Příběh o rok mladšího José Ángela ze Sportingu Gijón je jiný: "Já začínal jako krajní záložník, ale postupem času mě stále více stahovali, až jsem skončil v obraně, kde hraji stále. Seniorská reprezentace je krásným snem. Jsme tady, připraveni následovat stopy skvělého Capdevily."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace