Casillas oslavil rekordní 100. reprezentační výhru

Iker Casillas (© marca.es)

Iker Casillas je stálicí mezi třemi tyčemi Španělska. Včerejší vítězství nad Itálií 4-0 ve finále Eura bylo pro 31letého brankáře už stým v národním týmu.

San Iker se stal vůbec prvním reprezentačním fotbalistou, který na tuto cifru dosáhl. Stačilo mu k tomu 137 střetnutí (100 výher, 24 remíz a 13 porážek).

Tím ale výčet překonaných rekordů nekončí. Casillas zároveň překonal historický zápis v neprůstřelnosti na Euru. Ten dosud držel Dino Zoff se 494 minutami. Gólman Realu Madrid jej však natáhl na 510 minut, na letošním turnaji inkasoval pouze jednou, a to hned v prvním mači skupiny proti Itálii.

Casillas navíc navlékl na evropských šampionátech kapitánskou pásku už pojedenácté, což je rovněž rekord. Deschamps, Gullit a Maldini nastoupili na Euru jako kapitáni devětkrát.

"Je to nejhezčí moment španělského fotbalu. Myslím, že celá země bude šťastná. Vyhráli jsme naší charakteristickou hrou. Je to odměna za tvrdou práci," prohlásil Casillas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace