Cazorla čtvrtý, Recio pátý?

Santi Cazorla (© goal.com)

Problém Málagy je tu znova. Pellegrini potřebuje najít schopného hráče do středu pole, který by doplnil neoddiskutovatelnou figuru na této pozici Francouze Toulalana a ujal se spíše ofenzivnějších úkolů, které bývalý hráč Lyonu zrovna ve svém fotbalovém DNA vytetováno nemá. První, komu chilský trenér tuto roli svěřil byl Apoño, jehož na pozici středního záložníka zkoušel již v letní přípravě a ligový ročník začal i v prvním zápase v Seville. Vydržel 45 minut, byl vystřídán a první rebelský počin ho nechal mimo nominace na několik dalších utkání.

Svým posledním výstupem navíc zřejmě působení na La Rosaledě definitivně utne, neboť trenér už s hráčem nepočítá a vážný zájem o jeho služby projevila v kritické situaci se nacházející Zaragoza. Pellegrini tudíž svěřil dirigentskou taktovku do ruky Portugalce Dudy, jehož na tomto místě držel za každou cenu ve snaze podpořit ho na pro něj neznámém postu, ačkoliv fanoušci v ochozech brzy poznali, že nová role tomuto hráči, jenž miluje pohyb u postranní čáry, jednoduše nesedí. Nakonec i samotný Pellegrini vytušil že tudy cesta nepovede, Duda často postrádal přesnost přihrávky a zejména fyzický fond neodpovídal potřebám, jaké tento náročný post vyžaduje. 

Dalším, kdo se marně pokoušel ucházet o Toulalanovu ruku byl Maresca. Dohrál inkriminovaný souboj na Nerviónu, figuroval v základní sestavě proti Levante, ale nikdy se nestal vážným kandidátem na pro Málagu zakletou pozici ve středu hřiště. Dokonce ani v minulé sezóně, kdy se dostával do hry přeci jen častěji, neodehrál mnoho kompletních zápasů a letos se jeho role posily pro závěrečné minuty jenom utvrdila. 

Od zápasu na Mestalle, kde Málaga prohrála 2:0 začal inženýr rýsovat ve svém trenérském kamrlíku další verzi. Tentokrát se měl spasitelem stát Santi Cazorla. Tato volba ale znamenala značně omezit jeho pole působnosti směrem k soupeřově brance. Bývalý hráč Villarrealu nicméně začal na tomto postu velmi dobře a hře Málagy dal větší plynulost. Jenže na tomto postu přeci jen pociťuje mnohem větší fyzickou námahu, byť to může být i tím, že Málaga hrála během týdne tři utkání. Přesto ale nevypadá moc pravděpodobné, že by se na této pozici uhnízdil na nějakou delší dobu. 

Za takovéhoto stavu věcí zbývá Manuelu Pellegrinimu jediná volba. Mladý Recio, kterého vytáhl loni z rezervy a jenž by brzy mohl naskočit do zápasového kolotoče. Dá se očekávat, že bude nominován již pro víkendový duel v Gijónu. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace