Celta našla cestu ke gólu

Hráči Celty slaví vstřelenou branku (© marca.com)

Prakticky na den přesně před měsícem, 18.srpna, zahájila Celta Vigo svoji ligovou pouť s obavami, které byly zcela odlišné od těch, které ji tíží k dnešnímu dni. Měla za sebou nemastnou neslanou letní přípravu, tedy co se výsledků týče, kde během pěti duelů svěřenci Luise Enriqueho dokázali dát jedinou branku. Sterilita před brankou soupeře, kterou si snad ani s odchodem Iaga Aspasedo Liverpoolu na Balaídos nepředstavovali tak velikou.

Nicméně příprava je jedna věc a regulérní sezóna se soutěžními zápasy zase druhá. Celta prošla neuvěřitelnou proměnou a z mužstva, které bylo sice pevné vzadu, ale naprosto neškodné v soupeřově vápně se stal mančaft s přesně opačnými charakteristikami – góly stříli s poměrnou lehkostí, ovšem odehrát utkání s čistým kontem se naproti tomu stává neřešitelným rébusem. „Když mužstvo dostane víc gólů, než by mělo, jsou sklony vinit obranu. Podle mne přijde úspěch na základě kolektivní práce. Abychom byli silnější v naší šestnáctce potřebujeme být důraznější v těch fázích zápasů, které to vyžadují“. Taková je alespoň analýza  Andreu Fontáse, jenž tři zápasy odehrál na pozici levého stopera a proti Granadě, kvůli trestu Oubiñi, naskočil na místě defenzivního záložníka.

Hráči Celty zatím nastříleli stejný počet branek, jaký obdrželi – sedm. A zatímco v útočné fázi vyčnívá především Charles Dias se čtyřmi trefami, číslo, které podle vypracovaných šancí (a promarněné penaltě) mohlo být klidně dvojnásobné, brankář Yoel Rodríguez očekává, že by se mu mohlo v neděli proti Villarrealu konečně povést uhájit čisté konto. „Jsme hodně mladý tým, ale to nikdy nesmí být omluvou. Ti co hrají tam jsou proto, že mají plnou důvěru trenéra. Musíme se zlepšit, ale nemůže se to spojovat s nízkým věkem obranné linie“, poznamenal Fontás.

Jenže nejbližší výzva pro nadcházející kolo bude pořádně tvrdým oříškem. Na Balaídos zavítá Villarreal, jenž se zatím v útoku ukazuje na výtečnou – vstřelil deset branek a jen o víkendu další skvělé šance zahodil, a nejinak i v obraně. Ale svěřenci kouče Marcelina mají i slabší stránky a ty se budou celestes snažit odhalit, aby se mohli po devadesáti minutách radovat z druhé letošní výhry.

Pro tento zápas již bude kouč domácích Luis Enrique moci počítat s Jonem Aurtenetxem, jenž kvůli domluvě klubů nemohl nastoupit do zápasu na novém stadiónu v Bilbau. Jestli nastoupí na levém obránci, nebo levém stoperu zatím není jisté. V druhém případě by mohl vyšoupnout Fontáse ze sestavy, nebo ho posunout směrem kupředu. „Je mi jedno, jestli hraji v obraně, nebo trochu výš, cítím se v pohodě na obou pozicích“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace