Celta: prioritou brankář a stoper

Oier Sanjurjo (© noticiasdenavarra.com)

Celta Vigo je zpět mezi fotbalovou elitou. Aby ovšem obnovená premiéra neskončila totálním fiaskem, je třeba mančaft, který uhájil postupové druhé místo v tvrdém souboji s Valladolidem, zcela jistě posílit. Samotný trenér Paco Herrera vyčíslil počet nově přícozích hráčů, kteří by měli pozvednout úroveň stávajícího kádru, na pět, nebo šest. A vedení klubu se v tuto chvíli soustředí, kromě vyjednávání s Granadou ohledně Fabiána Orellany, výhradně na post brankáře a středního obránce se zkušenostmi z Primera División. Právě zadní řady je třeba náležitě vyztužit, neboť jsou tvořeny aktuálně, s vyjímkou Cataly a Bellvíse, především z odchovanců.

První novou tváří na stadiónu Balaídos bude zřejmě gólman. Celta veřejně přiznala svůj zájem o brankáře Javiho Varase a devětadvacetiletý ochránce svatyně Sevilly vyjádřil svůj zájem akceptovat hostování v kádru nováčka. Rád by si totiž zachytal víc, než se mu pravděpodobně povede v konkurenci Diega Lópeze a pravděpodobně i exgólmana Racingu Sanatnder Toña. Zástupce Varase připustil, že tento týden společně se svým svěřencem zhodnotí všechny nabídky, které budou k dispozici a že Celta se nachází mezi kluby, které by brankáře Sevilly lákaly nejvíce. Klub z Nerviónu chce odchod Varasovi co nejvíce usnadnit a dokonce by byl svolný platit část jeho roční mzdy, která šplhá až k 1,2 miliónům eur. Ve svém brankovišti by tohoto muže, jenž v uplynulé sezóně svým výkonem totálně vygumoval Barcelonu na Nou Campu, ale rádo vidělo i Deportivo, Zaragoza, Granada, Rayo Vallecano, nebo Getafe.

V případě, že by Celta přivedla posilu do branky, ať už to bude Varas, nebo kdokoliv jiný, bude muset Paco Herrera oželet služby jednoho z dvojice stávajících brankářů, kteří jsou v kádru prvního týmu teď: Yoela Rodrígueze, nebo Sergia Álvareze. Jeden z nich by zřejmě odešel na hostování a post třetího brankáře by zaujal nadějný Rubén Blanco, kterému bude v červenci teprve 17 let. 

Současně se sháněním gólmana je v plném proudu i proces, jehož cílem je přivést do obrany zkušeného stopera. Sportovní ředitel má v merku hned několik jmen a v následujích dnech se v tomto ohledu lehce vyjasní. Prakticky stoprocentní jistotou ovšem je, k nevoli všech fanoušků Celty, že největší favorit, na nějž se ve Vigu sázelo, Oier Sanjurjo, který v letošní sezóně na hostování z Osasuny předváděl výtečné výkony, v Galícii nezůstane. Klub z Pamplony zcela jasně formuloval svůj záměr zařadit pětadvacetiletého odchovance do kádru pro blížící se sezónu a i samotný obránce nadšeně zvěstoval, že chce na Sadaru zůstat. Navíc pro Celtu je opce na přestup ve výši tří miliónů eur v současné době finanční krize jednoduše nedostupná.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace