Centr zastrčený u lajny

Dorlan Pabón (© zimbio.com)

Dorlan Pabón ve svých prvních utkáních v dresu Valencie rozhodně nezáří. Kolumbijský útočník zatím nepodává takové výkony, které si asi vedení klubu představovalo při jeho příchodu na Mestallu, za nějž muselo vyplatit slušnou sumu peněz. Vzhledem k tomu co předváděl v loňské sezóně v dresu Betisu ani očekávání být nízká nemohla. Dva hráči, kteří v minulém ročníku seděli s Pabónem v jedné kabině poskytli svůj názor, na kterém postu na trávníku podával nejlepší výsledky.

Adrián San Miguel, ještě před pár měsíci gólman verdiblancos, nyní v kádru West Hamu, se domnívá že „pro jeho fotbal je nejlepší hrát jako útočník, protože je mnohem blíž k brance“, vysvětlil. Dále ještě bývalý brankář Betisu dodal, že během tréninků „dokázal velmi rychle nabít ke střele a pro jeho perfektní ránu jsem se v brance cítil mnohem lépe, když byl mírně posunutý ke straně. I když i na téhle pozici také hraje dobře“, řekl.

Svým názorem na bývalého spoluhráče přispěl do mlýna i Salva Sevilla. „V Betisu hrál víc na hrotu a bylo na něm vidět, že se tam cítí lépe, neboť měl víc volnosti a byl blíž k brance“. I z osobního pohledu se cítil „mnohem lépe“, když byl Pabón „víc vpředu“, neboť jeho odpoutání od soupeře nechávalo volný prostor v území, kde se tvoří hra. Nicméně Sevilla rovněž připustil, „že vynikal, i na kraji zálohy, protože se hodně obětoval při bránění“, uzavřel.

Ovšem od přestupu do Valencie Dorlan Pabón na pozici, kterou mu jak sportovní ředitel Braulio Vázquez, tak prezident Amadeo Salvo inzerovali, nehrál. Tedy středního útočníka, který bude bojovat o místo s Helderem Postigou a Pacem Alcácerem. Trenér Miroslav Djukič ho raději vidí u lajny aby tak využil jeho výbušnosti, ale zatím to během ligového rozjezdu nepřineslo očekávaný efekt. Srbský kouč vyzkoušel na hrotu hned několik variant, ale ani jedna z nich se nejmenovala Pabón. Postiga začal sezónu jako jasná jednička a zůstal jí až do svého svalového zranění, které ho vyřadilo na tři zápasy. Proti Granadě a Rayu Vallecano jeho post zaujal Jonas, ovšem nezůstal tam. V Krasnodaru vsadil na Pabla Piattiho a v posledním utkání na San Mamés dostal přednost Alcácer.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace