Charitativní turnaj ve hře FIFA 20 vyhrál Marco Asensio

Marco Asensio (© marca.es)

Do síně slávy Realu Madrid přibyla další trofej, tentokrát však pouze virtuální. Marco Asensio ovládl charitativní turnaj ve hře FIFA 20.

Třídenní akci na konzoli PlayStation 4 uspořádal komentátor esportů Ibai Llanos. Původně se turnaje měli zúčastnit skuteční hráči všech 20 klubů Primera División, Pozo z Mallorcy a Sergi Roberto z Barcelony se však na poslední chvíli odhlásili, neboť oba kluby spolupracují s konkurenční sérií PES.

Turnaj se hrál pod záštitou La Ligy, Marco Asensio ve finále porazil Aitora Ruibala z Leganésu 4-2. Vše bylo živě přenášeno na Twitchi, kde online sledovanost místy šplhala až ke 160 tisícům příznivcům a celkově přesáhla hranici jednoho milionu.

Jelikož šlo o dobročinnou událost, bylo cílem vybrat 100 tisíc eur na boj proti pandemii koronaviru. Fanoušci přispěli více než 40 tisíci eury, vedení La Ligy přidalo dalších 100 tisíc eur.

"Byl to skvělý turnaj. Cílem bylo si ho užít, pobavit se a zabavit se v době, která je pro všechny těžká. Povedlo se nám podpořit boj proti koronaviru," uvedl Asensio.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace