Chcete góly? Pusťte si zápas Barcelony B

Luis Enrique (© sport.es)

Barcelona B patří mezi největší překvapení letošní sezóny Segunda División. Zápasy Katalánců se vyznačují velkým počtem branek.

Mladí Culés skórují a nechávají skórovat. Pouze Las Palmas mají "divočejší" skóre o jeden gól, u svěřenců Luise Enriqueho je však na rozdíl od ostrovanů aktivní. Barcelona B vstřelila v dosavadních 27 kolech 48 branek, což je třetí nejvyšší počet v soutěži, a zároveň inkasovala 41krát. To je prozměnu vizitka třetí nejhorší obrany Segundy. V praxi byly přednosti i slabiny mužstva prezentovány ve víkendovém mači na Los Pajaritos, kde se v souboji s Numancií zrodil hokejový výsledek 6-4 ve prospěch Barcelony B.

Zajímavostí je, že béčko Barçy rozdělilo 48 nastřílených branek přesně na polovinu na domácí a venkovní utkání. Kouzlo Mini Estadi tak spočívá zejména v defenzivní práci týmu, který zde inkasoval 12krát, zatímco z výjezdů na stadiony soupeřů si odnesl 29 obdržených branek.

Největší pozornost poutají jména Jonathana Soriana, autora 6 gólů v posledních 3 zápasech, a Nolita. Právě o jejich schopnosti se z velké části ofenziva opírá. Samozřejmě za vydatné podpory Thiaga,  který už však má jistotu, že příští sezónu stráví v prvním týmu.

Mezi třemi tyčemi je vše otevřené. Jedničkou je Miño, Oier i Masip ale dostávájí také dostatek hracího času. Nebývá obvyklé, aby klub víceméně pravidelně točil v průběhu sezóny tři brankáře.

Vedení Barcelony může být spokojeno. První tým přepisuje rekordy v Primeře a zároveň má dostatečnou líheň talentů, kteří prokazují pod vedením Luise Enriqueho, kolem něhož začínají kroužit kluby nejvyšši soutěže, a to zejména Getafe, vysoký standard v Segundě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace