Clemente se pustil do Bielsy

Javier Clemente a Marcelo Bielsa (© marca.es)

Javier Clemente opět plní stránky novin díky svým prohlášením. Jejich terčem se tentokrát stal Marcelo Bielsa.

Zatímco fanoušky Athleticu a odborníky letošní jízda baskických Lvů nadchla, Clementemu se nelíbilo, v jakém světle se mužstvo předvedlo ve finálových střetnutích Evropské ligy proti Atléticu a Copy proti Barceloně, kdy v obou případech prohrálo 0-3.

"Marcelo Bielsa by si měl uvědomit, jaký má Athletic význam. Pokud zůstane i v příští sezóně, musí se zlepšit ve finálových zápasech a také pokud jde o to, jaký má mužstvo styl. Ať pracuje na tom, aby byl tým kompletně připraven a finále vyhrál. Nakonec zůstalo pouze u slov," prohlásil kontroverzní Clemente, pod nímž celek z Bilbaa před 28 lety dosáhl na poslední trofej.

"Bielsa je na slovo skoupý, příliš nemluví. Je záhadný. Nevíme, co se mu honí hlavou. Říkají mu Blázen kvůli jeho charakteru a temperamentu," dodal Clemente na adresu argentinského kouče, kterého kritizoval už několikrát. V únoru například uvedl: "Bielsa není Bůh, tým pod ním nejde směrem dopředu, nic jsme nevyhráli. Herní projev příliš nezměnil. Jednou se kombinuje, podruhé se pouze nakopává. Kdyby to bylo na mně, nepřivedl bych ho. Dal bych přednost baskickému kouči."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace