Copa del Rey netáhne. Je na vině dvojzápasový formát?

Téměř prázdná La Romareda (© as.com)

Copa del Rey ani v letošním ročníku neláká příliš fanoušků do ochozů. Mnozí kritizují dvojzápasový formát.

V sezóně 2001/2002 vypadlo v prvních dvou kolech Královského poháru 13 účastníků Primery. O rok dříve padlo ve stejné fázi 11 klubů z nejvyšší soutěže a ve finále si to rozdaly Zaragoza a Celta Vigo. To vše v době, kdy se hrálo pouze na jedno utkání.

V současném systému věří něčemu podobnému asi pouze naivní snílci... Pravda, občas se zjeví výjimka, jakou byl v loňském ročníku Mirandés, jenže formát odvet v drtivé většině znamená, že mužstva Segundy a Segundy B jsou proti prvoligistům téměř bez naděje na úspěch.

Znovu tak ožívá diskuse, zda-li se nevrátit ke starému systému, kdy byl na programu jediný zápas, a to na půdě slabšího týmu. Emoce, překvapivé výsledky a plnější stadiony. To vše by se oprášilo. Vždyť Barcelona pamatuje vypadnutí z Copy s Gramenetem, Noveldou nebo Figueresem, Real Madrid nestačil například na Toledo. Také Valencia, Sevilla nebo Athletic se staly oběťmi papírových outsiderů Guadixu, Ciudad Murcie nebo Nàsticu.

Dalším problémem je nezájem fanoušků. Dva tisíce v Almeríi, čtyři tisíce v Eibaru, šest tisíc v Zaragoze... To nejsou návštěvy hodné Královského poháru. A odvety šestnáctifinále, které se hrají až za měsíc, přinesou možná ještě slabší čísla, neboť řada duelů je už po prvních zápasech rozhodnutá...

Nenastal čas vrátit Copě její dramatičnost v podobě jediného utkání, které neodpouští žádnou chybu a zyvšuje šanci na překvapivé výsledky?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace