Courtoise čeká třetí rok v Atléticu. Už to jako hostování neberu, říká

Thibaut Courtois (© as.com)

Thibaut Courtois bude hájit branku Atlética i v příští sezóně. Dohoda mezi oběma kluby o prodloužení hostování o třetí sezónu je na světě, což potvrdil samotný Belgičan.

"Už to jako hostování neberu, cítím se jako hráč Atlética," uvedl gólman, jenž letos narušil nadvládu Barcelony a Realu Madrid v Trofeo Zamora pro nejlepšího brankáře Primery posledních let a pomohl Los Colchoneros k triumfu v Copa del Rey a třetímu místu v lize.

"Mám z toho velkou radost, zvláště když jsem se dozvěděl, že brankář Atlética vyhrál tuto trofej naposledy v roce 1996. Byla to skvělá sezóna."

Courtois v rozhovoru pro deník AS přiznal, že začínal jako levý bek: "Hrál jsem od pěti let jako levý bek. Nebyl jsem špatný, ale pro brankáře jsem měl lepší vlohy, i když asi nikdo nevěřil, že to dotáhnu do Atlética. Mezi třemi tyčemi jsem se usadil až v jedenácti. První velký zápas přišel, když mi bylo skoro sedmnáct. A  byla to životní náhoda, protože první brankář dostal červenou kartu, druhý se zranil a já byl třetí. Tehdy jsem byl ještě na škole a jen snil o tom, že se stanu profesionálem."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace