Cristiano Ronaldo, nebo Messi? Na Pelého nemá ani jeden, myslí si Di Stéfano

Alfredo di Stéfano (© as.com)

Pohybuje se v současném fotbale nejlepší hráč historie? Podle mnohých jím je Lionel Messi, další oslavují Cristiana Ronalda. Alfredo di Stéfano to vidí jinak.

Legendární útočník Realu Madrid, se kterým v padesátých letech pětkrát v řadě zvítězil v předchůdci Ligy mistrů, nedá dopustit na Brazilce Pelého: "Ani jeden z nich. Nejlepším hráčem historie je Pelé. Cristiano Ronaldo a Messi jsou skvělí hráči, ale Pelého úrovně nedosahují."

"Messi je více technický, vyhovuje mu hra ve vápně, krátké kličky. Je vidět, že ho fotbal baví. Cristiano má lepší fyzické parametry a rychlost. Je typickým zakončovatelem, umí oběma nohama. Oba dokazují, že moderní fotbalista je více zodpovědný."

Di Stéfano porovnal fotbal z jeho éry s tím současným: "Byli jsme velkými hráči, kteří hráli pro tým. Fotbal byl plný techniky, strategie a gólů. Dneš je k vidění více individualismu, více se běhá. Kvalita hra se zhoršila. Talent zůstává, ale příliš se myslí na peníze."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace