Cristiano Ronaldo se označil ze nejlepšího hráče historie. V Realu Madrid by chtěl ukončit kariéru

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Cristiano Ronaldo včera popáté zvítězil v anketě Zlatý míč a magazínu France Football, který cenu uděluje, poskytl obsáhlý rozhovor.

"Cítím se šťastný, prožívám nejlepší období kariéry. Vloni jsem se stal králem střelců Ligy mistrů a s mužstvem ji stejně jako ligu vyhrál. Jsem spoluhráčům z Realu Madrid i reprezentace vděčný," uvedl čerstvý držitel Zlatého míče a nastínil, v čem spočívá tajemství jeho úspěchu: "Klíčem je motivace. Jednoho dne se vzbudím a už nebudu mít motivaci. Jednou se to stane, ale teď na to nemyslím, nejsem na to připravený. Pořád mě baví ráno vstávat a jít na trénink, na který se těším. Rozhodují detaily. Pokud chcete něčeho dosáhnout, nemůžete fotbalu věnovat dvě hodiny denně, přijít domů a dělat, co chcete. Důležité je hlídat si tělo. Proto se snažím stravovat zdravě a hodně spát."

"Od 14 nebo 15 let jsem věděl, že jsem výjimečný, odlišný od ostatních kluků. Když jsem byl v Manchesteru United po boku úžasných hráčů jako Van Nistelrooye, Keana nebo Ferdinanda, uvědomil jsem si, že mám talent a jednou bych mohl získat Zlatý míč. To byl můj první rok. Velmi mi pomohl Alex Ferguson, byl mým fotbalovým otcem. Moc mě toho naučil. Jak být profesionálem a odevzdat fotbalu vše. Já tehdy nevěděl, kdy mám přihrát, kdy jít do kličky... Byl ke mně tvrdý, ale hodně mi pomohl," dodal Portugalec, jenž označil sám sebe za "nejlepšího hráče historie".

Cristiano Ronaldo se také vyjadřil ke spekulacím, které jej posílají z Realu Madrid: "Už jsem řekl, že jsem v klubu, se kterým mohu získávat týmové i individuální trofeje. Zbývá mi pět let a nikdy nevíte, co budoucnost přinese. Ale jsem v Madridu spokojený a šťastný, chtěl bych tady zůstat, dokud o mě bude klub stát. Pokud to bude možné, rád bych v Realu Madrid ukončil kariéru."

Dvaatřicetiletá hvězda promluvila i o rodině a synovi Cristianu Juniorovi: "Rodina pro mě znamená stabilitu. Mám úžasnou rodinu, úžasné děti, přátelé, snoubenku... V Juniorovi vidím něco ze sebe. Nejen proto, že je to můj syn. Má v sobě něco zvláštního, ale nerad to říkám před ním. Má svoji osobnost, je silný. Mé jméno ho bude pronásledovat, to na tom bude nejhorší. Ale pokud to překoná, může být, kým chce. Říká mi, že také jednou vyhraje Zlatý míč. Troufá si i na pět... Ale získat Zlatý míč je neskutečně těžké."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace