Cristiano Ronaldo získal popaté Zlatý míč

Cristiano Ronaldo popaté získal Zlatý míč (© marca.es)

Uniklé informace o vítězi letošního ročníku Zlatého míče se potvrdily, prvenství obhájil Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

Potvrdil to dnešní galavečer v Paříži, Cristianu Ronaldovi byla předána prestižní cena, kterou uděluje France Football, pod Eiffelovou věží, jedním ze symbolů hlavního města Francie.

Cristiano Ronaldo se v sezóně 2016/2017 stal nejlepším střelcem Ligy mistrů s 12 zásahy, v lize přidal dalších 25 branek. Real Madrid obě soutěže ovládl a stal se prvním klubem, který dokázal obhájit prvenství v Lize mistrů.

"V osobní rovině jsem byl nejlepším střelcem Ligy mistrů, ale hodně mi pomohly trofeje. Musím poděkovat spoluhráčům z Realu Madrid a reprezentace. Všem, kteří mi pomohli, abych zde mohl být," uvedl spokojený vítěz.

Dvaatřicetiletý Portugalec se v počtu Zlatých míčů vyrovnal Lionelu Messimu z Barcelony, vitríny obou fotbalistů jich zdobí pět. V posledních deseti letech nevyhrál cenu nikdo jiný.

Messi skončil pro rok 2017 na druhém místě poté. Barceloně pomohl k zisku Královského poháru a s 37 brankami získal korunu pro krále střelců La Ligy. Třetí místo obsadil Brazilec Neymar, jenž v létě vyměnil Barcelonu za PSG.

O pořadí ankety Zlatý míč rozhodují hlasy 190 novinářů z celého světa. Mezi roky 2010 a 2015 udělovaly cenu společně France Football a FIFA, od minulého roku se však obě strany vrátily k vyhlašování vlastních vítězů. Cenu FIFA The Best rovněž získal Cristiano Ronaldo.

Zlatý míč 2017:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2. Lionel Messi (Barcelona)
3. Neymar (Barcelona/PSG)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace