Čtvrtá Zamora v řadě? Oblak může vyrovnat rekord Valdése

Jan Oblak (© marca.es)

Atlético nemělo dobrý vstup do sezóny, ale následně se vrátilo k dobrým výsledkům a neprostupné defenzivě, což hraje do karet Janu Oblakovi.

Slovinský brankář, jenž patří na svém postu mezi nejlepší světové hráče, udržel v lize čtyři čistá konta v řadě, díky čemuž se usadil na prvním místě statistiky průměru obdržených branek na zápas.

Znovu je favoritem na Trofeo Zamora, které se uděluje právě gólmanovi, jehož gólový průměr je nejnižší. Oblak je šampionem posledních tří vydání, a pokud by triumfoval i letos, vyrovná rekordní šňůru Víctora Valdése. Někdejší opora Barcelony ovládala Zamoru nepřetržitě čtyři roky, a to od sezóny 2008/2009 až do ročníku 2011/2012.

Oblak už jeden rekordní zápis v Zamoře spoluvlastní. V sezóně 2015/2016 lovil míč ze sítě pouze 18krát v 38 utkáních, tak lichotivé bilance dosáhl v historii jen Paco Liaño v dresu Deportiva v Primera División 1993/1994.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace