Cúper, nebo Lasarte?

Cúper nebo Lasarte?

Héctor Cúper, nebo Martín Lasarte? Z těchto dvou jmen pravděpodobně vzejde budoucí trenér Racingu Santander, jenž společně s Athleticem Bilbao patří mezi jediné dva kluby Primera División, jejichž trenérská lavička prozatím není obsazena. Zprvu to vypadalo, že nejžhavějším kandidátem na trenérské žezlo v Kantabrii je urugayský kouč, vyhozený z Realu Sociedad, který zatvrzele odmítal pracovní nabídky z Uruguaye, nebo z Řecka. Jeho prioritou bylo pokračovat v práci v nejvyšší španělské soutěži, byť už to bohužel nebude v Donostii.

Pak se ale zničeho nic objevilo jméno zkušeného stratéga, Argentince Héctora Cúpera, jenž má ve Španělsku velmi dobré renomé z působení na Mallorce a ve Valencii, které ho pak odválo až do Interu Milán. Tomuto proslulému kouči se po různých štacích zastesklo po trénování pod Pyrenejemi a nabídka Racingu by se mu zamlouvala. Prezident Racingu Francisco Pernía poslal zástupcům Cúpera a Lasarteho návrhy smlouvy a oba shodně kývli i přesto, že Racing čeká ekonomicky náročná sezóna, kdy klub potřebuje najít nějakého investora, nebo alespoň bankovní záruky, aby mohl jakš takš přežívat. Teď již záleží na samotném prezidentovi, pro kterou variantu se nakonec rozhodne. A měl by to oznámit pravděpodobně v úterý. 

Finanční podmínky nakonec  ale nebudou pro vytipované lodivody žádnou překážkou. Požadavky obou dvou jsou přibližně stejné. Ani jeden z nich nebude nijak drahý a vejde se tak do omezených finančních podmínek celku ze Santanderu. Jak již bylo uvedeno, oba dva odmítli velmi zajímavé nabídky a v Racingu si jsou moc dobře vědomi, že i přes prachbídnou situaci v klubové pokladně je místo trenéra v Primera División pořád značka, která má zvuk.

Ani sportovní stránka neměla na vyjednávání nijak zvlášť velký vliv. Aspiranti znají kádr velmi dobře, stejně tak jeho nedostatky a potřeby. Především v obranné linii a rovněž v útoku. Lasarte i Cúper Perníovi předložili svoje návrhy, ovšem tyhle položky se budou řešit, až jeden z nich podepíše smlouvu. Pernía zároveň ubezpečil zástupce trenérů, že v Racingu to chodí tak, že vybraný hráč je před zahájením celé přestupové mašinerie zkonzultován s trenérským týmem a teprve potom se rozhodne buď v operaci pokračovat, nebo ne. Jediné dvě vyjímky, které si vzal na bedra samotný prezident bez projednání s trenéry byl Nikola Žigić a letos v lednu Giovani dos Santos. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace