Ďábel Cristiano poslal Real Madrid do čtvrtfinále Ligy mistrů

Manchester United doplatil na vyloučení Naniho (© marca.es)

Real Madrid nebude chybět mezi nejlepšími osmi celky Ligy mistrů. Bílý balet zvítězil v odvetě osmifinále na hřišti Manchesteru United 2-1, což mu v kombinaci s remízou z prvního střetnutí zajistilo postup.

Fanoušci Realu Madrid prožili týden jako ze snu. Jejich miláčci v něm dvakrát porazili Barcelonu a překonání lídra angllické Premier League je třešničkou na dortu. Nerodila se však snadno.

Manchester United se na protivníka dobře připravil. Rudí ďáblové pozorně bránili a vyráželi do rychlých brejků, což obraně hostů dělalo v Divadle snů potíže. Jednou zachránila svěřence José Mourinha tyč, i proto se šlo do kabin za stavu 0-0.

Krátce po změně stran předvedl jinak opět výtečně hrající Varane jediné zaváhání, po Francouzově nedůrazu se zrodila gólová přihrávka, kterou nechtěně srazil za záda Diega Lópeze Sergio Ramos.

Blancos se po inkasované brance vrhli do útoku, jejich snažení ještě podpořilo možná poněkud přísné vyloučení Naniho za ostrý zákrok vysokou nohou na Arbelou. Defenziva United začala pod narůstajícím tlakem dělat chyby. Střídající Luka Modrić parádní střelou, která zapadla do sítě od tyče, vyrovnal, aby o několik minut později rozhodl Cristiano Ronaldo.

Portugalcovi stačilo na střílený centr Higuaína nastavit nohu. CR7 z úcty k bývalému zaměstnavateli trefu neslavil. Manchester United i v oslabení dostával Diega Lópeze do problémů, gólman Realu Madrid však předvedl výtečný výkon.

Španělský mistr slaví postup do čtvrtfinále a stále může snít o desátém triumfu v Lize mistrů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace