Další jména pro Málagu

Diego Colotto (©eldepor.com)

Ve spojitosti s Málagou se nejen ve španělských médiích mihla již hodně zajímavá a zvučná jména. Van Nistelrooy, Cazorla, Joaquín, Lucho Gonzáles... Proč ne? Bohatý šejk má peníze a klubovým manažerům prý dal najevo, že letošní prázdniny si mohou ukázat na koho chtějí. Místní noviny přinesly ale i další zajímavá jména, pravda, nejsou zas až tak zvučná.

Tým, který by v příští sezóně už doopravdy chtěl mířit do vyšších pater tabulky se totiž údajně rozhodl využít neštěstí jiných a „přiživit“ se na něm. Tak už to prostě ve fotbale chodí, někdo uspěje, jiný naopak balí kufry a za rok si možná koupí jízdenku zpět. Převedeno do konkrétní řeči Málagu, zajímají minimálně tři nedílné součásti právě sestupujícího Deportiva.

Deportivo se logicky potřebuje zbavit svých nejblyštivějších klenotů, neboť Segunda División je nastavena na úplně jiné finanční částky. K prodeji tak budou pravděpodobně za akční ceny a toho chce právě využít Málaga. Diego Colotto, argentinský stoper perfektně odpovídá požadavkům, které si u stopera vedení klubu a trenér představují. Díky jistotě, zkušenosti patří mezi nejžádanější figuru klubu z Galície. Jeho jméno bylo nedávno spojováno dokonce i barcelonským mistrem. Jeho výhodou je i to, že vlastní italský pas a tak by nezabíral na soupisce místo pro případnou posilu, která se pasem EU pochlubit nemůže. Tuhle podmínku právě nesplňuje další pro Málagu zajímavý plejer: Mexičan Andres Guardado. Oba dva hráči mají v Deportivu ještě rok smlouvu a prezident César Lendoiro veřejně vyhlásil, že jsou na prodej. Že Colotto i Guardado odejdou se bere za hotovou věc. Dá se ale čekat, že se o oba fotbalisty strhne velká mela a Deportivo si bude vybírat z nejzajímavější nabídky. A to ještě musíme připomenout, že Lendoiro je zručný a hlavně trpělivý vyjednávač.

Tím posledním do trojice o kterou by Málaga mohla mít zájem, patří brankář Dani Aranzubía, jenž v uplynulém ligovém ročníku dokonce vstřelil Almeríi gól. Tady je ale situace trošku odlišná od výše zmíněných borců. Dani je totiž v Galícii smluvně zavázán až do roku 2013, patří mezi největší lídry kádru a především s ním vedení počítá do tuhých bojů v Segunda División. To znamená, že jestli někdo bude chtít Aranzubíu do svého týmu, bude muset rozevřít svoji peněženku hodně zeširoka. Pellegrini má ve svém notýsku zatím dva gólmany: Caballera a Rubéna Martíneze. Arnau totiž pověsil profesionální kopačky na hřebík a Galatto byl krutý omyl a musí se mu najít pro nadcházející sezónu nové místo. Nicméně posila do brankoviště se nedá vyloučit.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace