Další trik kouzelníka Messiho. Jaké byly ty nejlepší?

Lionel Messi (© marca.es)

Fotbalový Bůh, mimozemšťan, hráč jako z PlayStationu... Lionel Messi se dočkal během své kariéry hodně lichotek a přirovnání. Ve včerejším utkání proti Gironě předvedl míčový kouzelník další trik ze své zásobárny, která se zdá být nekonečná.

A to když překvapil z přímého kopu brankáře Girony i ochrannou zeď, kterou šikovně podstřelil a vydal se slavit svou druhou trefu v utkání, v němž Barcelona nováčka smetla bez lítosti 6-1. Messi se prosadil v La Lize už proti 36. soupeři, což je nový rekord soutěže.

Podívejte se na Messiho gól podstřelením zdi Girony:

Nešlo o zdaleka první originální a jedinečný gól v Messiho kariéře. Jaké jsou jeho nejpamátnější kousky?

Messiho óda na fotbal na La Romaredě

Úžasný gól, při němž Argentinec prokázal bojovnost, sílu v osobních soubojích, rychlost, techniku i přesné zakončení. Obránci Zaragozy marně hledali způsob, jak ho zastavit.

Neopakovatelné sombrero

Finta sombrero, tedy přehození protihráče, předvedl Messi v kariéře několikrát, ale jen jednou brankáři. Schytal to Manuel Almunia z Arsenalu, jemuž číslo deset nasadilo precizním dotykem slušivý klobouk v utkání Ligy mistrů.

Hruď, která zachránila finále

Ve finále mistrovství světa klubů 2009 porazila Barcelona Estudiantes díky Messiho gólu hrudí z prodloužení. Další titul pro Guardiolovu partu, další nezapomenutelný moment.

Den, kdy Messi vzlétl, aby dobyl Ligu mistrů

Hlavičky nikdy nebyly Messiho silnou stránkou, což je vzhledem k jeho výšce pochopitelné. Přesto vstřelil jeden z nejdůležitějších gólů kariéry právě touto částí těla, když se vyšrouboval do vzduchu ve finále Ligy mistrů 2008/2009 proti Manchesteru United. Barcelona ušatý pohár následně získala.

Tanec s Bílým baletem

V Lize mistrů 2010/2011 protančil Messi celou obranou Realu Madrid a zakončil za záda bezmocného Casillase.

Gól à la Maradona

V semifinále Copa del Rey 2006/2007, když ještě nosil na dresu číslo 19, předvedl Messi jeden z nejlepších gólů fotbalové historie a napodobil podobný kousek svého legendárního krajana Diega Maradony.

Ustlání Boatengovi

V roce 2015 přišla v semifinále Ligy mistrů další známá chvilka, a to když Jérome Boateng neustál Messiho průnik a zalehl do postele, kterou mu barcelonská hvězda ustlala.

Sólo proti Athleticu

Ani obrana Athleticu nezůstala ušetřena Messiho triků, Argentinec se skrz ní prokličkoval ve finále Copa del Rey.

Penalta jako Cruyff

Proti Celtě Vigo Messi prozměnu okopíroval Cruyffovu známou penaltu s nečekaným rozehráním místo kopu z doby, kdy hájil barvy Ajaxu

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace