Další úprk na ostrovy

José Campaña (© marca.com)

Další odchovanec Sevilly prchá do anglické Premier League. Letos už je čtvrtým v pořadí. Ovšem za všechny klub z Nervionu vyinkasoval pěkné peníze. José Gómez Campaña totiž přestupuje do Crystal Palace za 2,2 milionu eur a Sevilla si ještě může přijít na dalších 25% z případného další transakce. Nicméně odchod Campañi, jenž s anglickým klubem podepsal čtyřletý závazek, se rozhodně nenese ve stejném duchu jako předchozí přestupy Jesúse Navase, Luise Alberta, nebo Luny.

Tohoto středopolaře, jenž byl nepostradatelným pro reprezentačního kouče dvacítky Julena Lopeteguiho, vždycky doprovázela jistá gloriola potížisty a ani jeho přestup nebyl jiný. Sportovní ředitel Monchi již před pár dny avizoval, že Campaña nemá zájem prodloužit, přestože mu na stole přistál návrh smlouvy s poměrně zajímavými číslicemi. V ten okamžik prohlásil: „Od Campañi, ani jeho agentů jsme neobdrželi stejnou přízeň, jakou dáváme my. Když někdo neodpovídá na nabídku prodloužení smlouvy, není potřeba být příliš chytrý, aby pochopil, že si jí neváží“.

Mladý záložník měl smlouvu do roku 2014 a na Sánchez Pizjuán se obávali, že by příští léto mohl odejít úplně zdarma. Tudíž všechny strany měli zájem něco s tím udělat. Hráč z důvodu, že nechtěl strávit další sezónu na střídačce a Sevilla aby na celé transakci alespoň něco vydělala.

Mnozí se ptají na důvod, proč se v posledních sezónách Campaña neobjevoval v sestavě, byť jeho kvalita je zřejmá a Sevilla zrovna na tomto místě nepřekypovala excelentními fotbalisty. Jisté je pouze to, že pod žádným trenérem, ať už se jmenoval Marcelino, Míchel, nebo Emery, neměl fotbalista potřebnou důvěru. Legendy o jeho povýšeneckém a namyšleném chování, nebo jeho soukromém životě, určitě sehrály svoji roli. Však samotní trenéři mimo zapnuté mikrofony tyto věci pokaždé zmiňovali.

Legendární Pablo Blanco, jenž po několik desetiletí zastává funkci koordinátora sevillské mládežnické akademie o Campañovi veřejně prohlásil: „Vybírá si špatně společníky, jak ty, kteří s ním jdou někam za zábavou, tak ty, kteří ho zastupují“. Jinak Blanco není tím člověkem, jenž by dělal tato veřejná prohlášení nějak často, nicméně cítil, že Campaña jde po jiné cestičce, než by měl a tato slova měla posloužit jako políček za uši.

Ale očekávaný efekt to evidentně nepřineslo, v uplynulé sezóně stejně nehrál, navíc si ještě zranil a přišel tak o půl ročníku. Nicméně i přesto, že se na zelený trávník ani nepodíval, měl pro něj Julen Lopetegui na šampionátu dvacítek místo rezervované. No, snad se bude Campañovi na ostrovech dařit víc než v Andaluzii, kde během dvou sezón nastoupil za A tým pouze ke dvaceti ligovým duelům, v nichž ale minuty spíše jen paběrkoval.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace