Další zklamání ve Wembley

Rozhodující moment zápasu (© marca.es)

Jediný gól Franka Lamparda rozhodl dnešní přátelský duel mezi Anglií a Španělskem ve Wembley.

Španělé začali od začátku zápasu praktikovat svou typickou hru, takže přihrávky létaly mezi stopery a krajími beky. Do první lepší pozice se dostal hostující Villa, jeho střela byla zblokována Jonesem na roh. Jedenáctka Albionu se spoléhala na rychlé protiútoky, jenže ty dokázala obrana Španělů likvidovat. A tak pokračoval celý první poločas. Španělé trpělivě drželi míč a snažili se najít skulinku v obraně Albionu. Ale jejich snahu zastavila buď nepřesnost nebo ofside. 

Po půlhodině hry se domácí dostali k první lepší střele, z dálky napřáhl Lampard, ale mířil přímo doprostřed brány, kde stál Casilla. O pár sekund později se do vápna proháčkoval Silva, jeho střelu z těžkého úhlu si vychutnal Hart. V 37. minutě našel Xabi Alonso na malém vápně Sergia Busquetse, jenže ten akrobaticky přestřelil. Do poločasu si vystřelil i Iniesta, ale ani on neohrozil Harta. 

Druhý poločas začal pro Albion skvěle. Milner zahrál z levé strany standartku, na míč si nejvýše vyskočil Bent, jenže hlavou zamířil jen do tyče, od které se však míč odrazil na malé vápno, kde stál úplně volný Lampard a hlavou neměl problém trefit prázdnou bránu. O pár minut později mohl srovnat Villa, jenže po kličce na Harta se dostal do velkého úhlu, ze kterého nedokázal trefit prázdnou kasu. 

Poté se hra pomalu, ale jistě vyrovnala. Oba týmy prostřídaly několik hráčů a hlavně poločasový odchod hostujícího Xaviho byl na hře Španělu znát. V 73. minutě byl blízko vyrovnání Villa, jeho střela z voleje skončila jen na tyči. 10 minut před koncem vyslal kolmicí do vápna Pique Fabregase, jenže ten místo střely volil přihrávku do míst, kde nebyl žádný jeho spoluhráč. A minutu před koncem základní hrací doby se do šance opět dostal Fabregas, kterého ve vápně našel Torres. Jenže bývalý hráč Arsenalu z otočky trefil jen dobře postaveného Harta.

A o pár sekund později po rychlém brejku našel Villa úplně volného Fabregase na penaltě, jenže ten zvolil střelu z jedné a levačkou poslal míč vedle. I když se domácí posledních 10 minut jen bránili, dokázali udržet vedení a připsali si skalp mistrů světa a Evropy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace