David Alaba: pohádka o tom, jak se z posily z nouze stal pilíř obrany

David Alaba

Když se v médiích poprvé objevily zprávy o tom, že by se David Alaba měl stát hráčem Realu Madrid, mnozí fanoušci i experti nechápavě kroutili hlavami a ptali se sami sebe, koho by měl zastoupit. Ruku na srdce, věřili byste tomu, že se z rakouského reprezentanta vyklube plnohodnotná posila obrany a do týmu zapadne?

Přestup Davida Alaby podle vedení klubu neměl nic společného s odchody Varaneho ani Ramose, možná by se tomu i dalo věřit. Sirény z Manchesteru United byly zkrátka tak hlasité, že nebylo možné je nevyslyšet a Raphael Varane se v létě se španělským klubem rozloučil. Stejně tak svou dlouholetou kariéru v madridském velkoklubu ukončil i Sergio Ramos, ten pro změnu zatoužil po pozlátku PSG. Podle ESPN měl rakouský reprezentant tuto osvědčenou obranou dvojici doplnit a postupně možná převzít místo v základní sestavě. Plán vzal za své, když si Florentino Pérez uvědomil, že existuje alespoň teoretická šance nabídnutí smlouy Mbappému. Na jeho odkoupení se hodilo právě 50 milionů, které Real vyinkasoval po přestupu Varaného.

Místo plánovaného posílení obrany se v létě Real dostal do stiuace, kdy otěže obrany musel svěřit Militaovi a Alabovi. A to byla po letech s Ramosem a Varanem vzadu sázka na risk která, zdá se, zatím vychází. „V trénincích je nezastavitelný, má neuvěřtelný fyzický fond,“ sdělil EPSN jeden ze spoluhráčů. A právě perfektní fyzická připravenost umožnila Alabovi zkrátit na minimum dobu nutnou k adaptaci v novém týmu. Také fakt, že trenér Ancelotti se s hráčem zná již z dřívějšího působení v Bayernu, napomohl snadnému splynutí Alaby s novým týmem.

Na Alabu se proto od začátku kladly ještě větší očekávání. Vedení Realu Madrid chtělo vidět i útočné choutky a to jim rakouský obránce splnil. Očekávané derby s Barcelonou rozhodl svým gólem po útočném výletu právě Alaba.

V obrané dvojici s Militaem si Alaba sedl výtečně, souhra klape a fyzická připravenost obou obránců pomalu dává zapomenout na fanoušky oplakávané Varaneho s Ramosem. „Jsou fantastičtí, ale zůstaňme pevně na zemi. Nesmíme je příliš zatěžovat. Víme, že mají na to hrát na vysoké úrovni, ale je těžké si takový standard udržet,“ potvrdil zdroj blízký vedení klubu.

Madriďané si zatím mohou mnout ruce. Obrana klape, našla svého nového lídra, který navíc o svých kvalitách přesvědčuje stále více fanoušků. Příkladná práce v tréninku a chuť vítězit jsou pověstným esem v rukávu. Ještě se příliš neohřál a už se stává miláčkem tribun a oblíbencem trenéra. David Alaba.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace