Debut Chelsea na Santiago Bernabéu

Estadio Santiago Bernabeu - realmadrid.com

Londýnský gigant se na slavném stadionu Realu Madrid představí úplně poprvé. Pozná tak divoké publikum Bílého baletu, před které se postaví s nesnadným úkolem zvrátit nepříznivé skóre 3:1 z úvodního utkání.

Až v úterý večer Chelsea vyběhne na trávník v odvetě čtvrtfinále Ligy Mistrů, bude se jednat o premiérové vystoupení londýnského klubu na Santiago Bernabeu. Oba kluby se sice utkaly v Lize Mistrů i v minulém ročníku, to ale kvůli stavebním úpravám Santiago Bernabeu odehrály své utkání na stadionu Alfredo di Stéfano.

V sezóně 2020/21 se Real Madrid a Chelsea utkaly v semifinále nejvyšší evropské soutěže a londýnský klub z obou utkání vyšel neporažen. Po úvodní remíze 1:1, která se hrála 27.4., si v odvetě se soupeřem Blues poradili hladce 2:0. A právě úvodní utkání semifinále bylo odehráno na stadionu Alfredo di Stefano, který využívá pro své tréninky Real a pro utkání Real Madrid Castilla.

Další tři předchozí utkání mezi oběma soupeři byla odehrána vždy na neutrální půdě, a to v rámci Poháru vítězů pohárů v roce 1971, kdy se oba týmy utkaly dvakrát na stadionu Georgiose Kariskakise v řeckém Pireu. Real trénovaný Miguele Muñozem vybojoval v prvním utkání remízu gólem Zocoa z poslední minuty utkání, v odvetě si ale už výhru Chelsea vzít nedala.

O dvacetsedm let později se Real a Chelsea znovu střetli. Tentokrát ve finále evropského Superpoháru. Real Madrid se do něj dostal po vítězství 1:0 nad Juventusem, zatímco anglický tým vyhrál PVP stejným výsledkem 1:0 nad Stuttgartem. Vzájemný souboj Chelsea a Realu se pak odehrál 28.srpna 1988 na stadionu Ludvíka II v Monaku a o titulu pro španělský klub rozhodl osm minut před koncem Gustavo Poyet.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace