Del Bosque i přes kritiku obhajuje sestavu bez útočníka

Vicente del Bosque (© marca.es)

Vicente del Bosque se dostal pod palbu kritiky, když do prvního utkání na Euru proti Itálii nasadil základní jedenáctku bez klasického útočníka.

V roli falešné devítky operoval Cesc Fàbregas, který se sice podílel na výsledku 1-1 jediným gólem Španělska, jinak ale příliš vidět nebyl. A v šedivém průměru uvízl po většinu zápasu celý tým.

"Fàbregas nastoupil, protože pracoval velmi dobře a dařilo se mu. Na posledních čtyřech trénincích před zápasem jsme ho zkoušeli v roli útočníka, což je post, který často hrál v Barceloně, a vedlo se mu náramně. Kritiku přijímám, každý se pokládá za fotbalového odborníka, ale nakonec jsme to my, kdo musí učinit rozhodnutí. A já svého nelituji. Myslím, že bylo správné," prohlásil Vicente del Bosque.

Samotný Fàbregas přiznal, že ani on sám podobný tah nečekal: "Byl jsem první, koho to překvapilo. Trenér má k dispozici hodně variant a tentokrát zvolil tuto. Myslím, že i přes špatný stav hrací plochy jsme předvedli solidní výkon. Itálie je kvalitní soupeř."

Mezi kritiky Del Bosqueho nápadu se zařadili i Luis Aragonés a José Mourinho. "Cesc si umí nabíhat ze druhé linie, ale stejně mě to rozhodnutí překvapilo. V prvním poločase neměla obrana Itálie problém, protože nemusela hlídat vysunutého hráče. Já bych útočníka nasadil," prohlásil bývalý kouč národního týmu.

"Xavi, Iniesta a Cesc sice kombinovali, ale pro Buffona to neznamenalo žádné nebezpečí. Záložníci se snažili, ale bez útočníka působila hra sterilně," přidal se portugalský lodivod Realu Madrid.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace