Del Bosque ví, že jsem trochu blázen, říká Sergio Ramos k panenkovské penaltě

Rui Patrício bezmocně sleduje, jak míč plachtí do branky (© marca.es)

Hodně nervózní byli španělští fanoušci, když si v penaltovém rozstřelu semifinále Eura proti Portugalsku postavil míč na puntík Sergio Ramos.

Všichni měli v paměti moment ze stejné fáze Ligy mistrů, kdy stoper Realu Madrid vysoko přestřelil branku Manuela Neuera, čímž nechtěně pomohl Bayernu Mnichov k postupu do finále. Šestadvacetiletý fotbalista se stal terčem mnoha vtipů, podle některých z nich se balón stále nenašel...

Vicente del Bosque mu přesto dal novou šanci, aby si svou reputaci v kopání penalt vylepšil. A Sergio Ramos se odvděčil krásným dloubáčkem ve stylu Antonína Panenky, na který neměl Rui Patrício nárok.

"Del Bosque mohl něco podobného očekávat, protože spolu pracujeme už dlouho. Ví, že jsem trochu blázen," prohlásil samotný hráč. "Byl jsem rozhodnutý, že penaltu kopnu takto, ale samozřejmě musíte počkat, co udělá brankář. Po zápase s Bayernem se říkalo, že na podobné momenty nejsem připravený, což se dotkne fotbalistova sebevědomí. Chtěl jsem dokázat, že se nebojím zodpovědnosti."

Reprezentační kouč k riskantnímu řešení pokutového kopu uvedl: "Brankář už padal na stranu, Sergio Ramos se okamžiku nezalekl a vystřelil jistě. Nepřišlo mi to jako špatné řešení."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace