Del Bosque zveřejnil nominaci na USA a Venezuelu

Manu del Moral (© marca.es)

Trenér národního týmu Vicente del Bosque zveřejnil nominaci na nejbližší přátelské zápasy proti USA a Venezuele, které se odehrají v termínech 4. a 7. června.

Největší novinkou je zařazení Manu del Morala, jenž před několika dny přestoupil z Getafe do Sevilly. Do reprezentace se vrací Bruno Soriano a Borja Valero z Villarrealu a útočník Sevilly Álvaro Negredo, nejlepší španělský střelec Primery uplynulé sezóny.

Cesc Fàbregas a Jesús Navas pokračují mimo hru ze zdravotních důvodů. Povolán nebyl ani Carles Puyol, jenž je sice připraven na finále Ligy mistrů proti Manchesteru United, kapitán Barcelony však marodil v posledních týdnech, Del Bosque proto nechce riskovat možnost obnovení zranění.

Volno po náročné sezóně dostal Xavi Hernández, Juan Manuel Mata a Javi Martínez byli uvolněni pro reprezentaci do 21 let. Na evropský šampionát této věkové kategorie se nabídl i Sergio Busquets, defenzivní štít Barcelony si ale nakonec zahraje v seniorském výběru.

Reprezentace se sejde 31. května v Ciudad del Fútbol de Las Rozas, odkud o den později naberou směr USA. Návrat do Madridu z Venezuely se chystá krátce po skončení druhého přátelského zápasu.

Nominace Španělska na přátelské zápasy proti USA a Venezuele:

Brankáři: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool) a Víctor Valdés (Barcelona). 

Obránci: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Raúl Albiol (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Carlos Marchena (Villarreal), Joan Capdevila (Villarreal) a Andoni Iraola (Athletic).

Záložníci: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Andrés Iniesta (Barcelona), Bruno Soriano (Villarreal) a Borja Valero (Villarreal).

Útočníci: David Villa (Barcelona), David Silva (Manchester City), Fernando Llorente (Athletic), Fernando Torres (Chelsea), Pedro Rodríguez (Barcelona), Manu del Moral (Sevilla) a Álvaro Negredo (Sevilla).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace