Dělá Osasuna dobře?

Rúper (©as.com)

Ještě před nedávnem byl hlavním problémem Osasuny přílišný přetlak hráčů použitelných pro střed pole. S návratem Rúpera po zranění a povýšením Davida Timora z Osauna Promesas, rezervy, byla střední linie pořádně našlapána, což se ještě zhoršilo s příchodem Raúla Garcíi z Atlética Madrid.

Odchod Soriana sice snížil potřebu zbavit se některých dalších fotbalistů, nicméně s příchodem Raúla Garcíi bylo přeci jen potřeba uvolnit nějaké to závaží aby se počet hráčů v kádru zredukoval alespoň na pětadvacet. V tu chvíli všichni ukazovali prstem na Maďara Vadócze a klub začal rychle jednat ve snaze najít mu nové působiště. Ve stejnou dobu vedení zvažovalo ponechat Timora na soupisce béčka. V posledních dnech navíc proskočil médii záměr klubu poslat Rúpera na hostování do klubu Segunda División, aby se odchovanec, do nějž Osasuna vkládá docela slušnou důvěru, pořádně rozehrál. Nejdříve s ním ale musí podepsat smlouvu, neboť tomuto čtyřiadvacetiletému borci kontrakt doběhne příští léto.

Jestli dojde na všechny avizované odchody, střed pole by tak zůstal na pospas tradiční dvojce Puñal – Nekounam, k nimž by se přidal navrátilec Raúl García. V případě nouze by tu ještě byl stoper Lolo jenž si občas ve středu pole zahraje, ale ten přeci jen lepší výkony podává ve stoperské dvojici, což bylo v uplynulé sezóně jasně vidět. Samozřejmě, že nemůžeme vidět do hlavy trenéra Mendilibara, jaké jsou jeho přesné záměry, nicméně z pohledu řadového fanouška se může zdát, že tahle důležitá pozice může být hodně zranitelná, přijdou - li na řadu karetní tresty, nebo v horším případě zranění. Jak to tak vypadá, Puñal s Nekounamem by měli tvořit záložní dvojici, která bude nastupovat v základu a před nimi by se měl pohybovat Raúl García, jako spojka mezi zálohou a útokem pokaždé, když Mendilibar zvolí rozestavení s jedním osamělým hrotem. Jediným specifickým náhradníkem pro tento post, který by čekal na svou šanci na lavičce, by byl Timor, samozřejmě v případě, že zrovna nebude mít povinnosti v rezervě. 

Dělá tudíž Osasuna dobře, že se zbavuje tolika hráčů pro střed zálohy, nebo by si měla schovávat pomyslné eso v rukávu, kdyby došlo na nejhorší? Rúper na pozici defenzivního halva a Vadócz blíže útočníkům ukázali, že mohou být solidními variantami pro kouče Mendilibara. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace