Deportivo se stále dožaduje návratu do Segundy, bude se soudit a chce pozastavit start soutěže

Hráči Deportiva (© marca.es)

Deportivo se stále nemůže smířit se sestupem do třetí ligy a je připraveno využít všech možností, jak se udržet v Segundě.

Galicijskému klubu se nelíbí, že jeho zápas proti Fuenlabradě v posledním kole základní části byl jako jediný odložen, a to kvůli nákaze koronavirem u několika hráčů Fuenlabrady. Přestože by Deportivo ve spojení s výsledky z dalších stadionů nedosáhlo na záchranu ani v případě vítězství, byla podle klubu narušena regulérnost soutěže, neboť v závěrečných kolech je vždy jednotný čas výkopu.

Deportivo se dožadovalo navýšení počtu účastníků Segundy 2020/2021 na 24 klubů (z 22), případně vyloučení Fuenlabrady ze soutěže (z důvodu nerespektování bezpečnostních nařízení kvůli koronaviru), což CSD (Sportovní rada španělské vlády) i TAD (Sportovní soud) zamítly. Depor se nevzdává a hodlá se obrátit na soud a trvat na odkladu začátku nového soutěžního ročníku, dokud nebude rozhodnuto.

"Byla dokonána bezprecedentní křivda," stojí v prohlášení Deportiva. "Chceme dosáhnout spravedlnosti, která byla Deportivu upřena. Budeme bojovat až do konce."

Nespokojené jsou také fanouškovské skupiny, podle kterých jde o "největší křivdu v historii La Ligy, která má plnou pusu toho, že je nejlepší na světě, a CSD, který by měl být nestranný a zvážit všechny důkazy".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace