Deset kroků do čtvrtfinále

Lionel Messi se blýskl pěti góly (© as.com)

Barcelona porazila Bayer Leverkusen v odvetě osmifinále Ligy mistrů vysoko 7-1, což jí v kombinaci s úvodní výhrou 3-1 zajistilo hladký postup do dalšího kola.

Asi málokdo očekával, že by Leverkusen nějak výrazně zkomplikoval Barceloně cestu do čtvrtfinále, přesto bylo na Nou Campu k vidění opět něco nového. Ještě nikdy nedal jediný hráč v zápase Ligy mistrů pět branek. Dnes se to povedlo Lionelu Messimu.

Zatímco Leverkusen v katalánské metropoli neukázal vyjma gólu Bellarabiho z poslední minuty prakticky nic, Barcelona si užívala každou minutu utkání. Leno v brance hostů několika zákroky udržel svůj tým ve hře alespoň v oblasti teorie, v 25. minutě už ale inkasoval, když jej překonal Messi po pasu Xaviho.

Krátce před přestávkou to byl prozměnu Iniesta, jenž pomohl Argentincovi k druhému gólu včera. O postupujícím bylo rozhodnuto, o konečném výsledku ještě zdaleka ne.

To nejlepší si totiž Pep Team nechal do druhého poločasu. Cesc asistoval u Messiho třetí branky, další přesný zásah si ve stylu Henryho připsal Tello. Barcelona se nemínila zastavit, v 58. minutě zvyšoval Messi už na 5-0. Tello a znovu Messi debakl Leverkusenu dokončili. Bellarabi pouze zmírnil debakl.

Barcelona zcela suverénně postoupila do čtvrfinále, když Leverkusenu nasázela během dvou zápasů deset branek. Lionel Messi opět ukázal, že ačkoliv má za sebou obrovské úspěchy, to nejlepší ze svých schopností možná ještě nepředvedl...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace